Politie Hollands Midden

Inbraak Albert Heijn; buit gevonden

Leiden, 18-11-2011 o Op vrijdag 18 november rond 02.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er werd ingebroken bij supermarkt Albert Heijn aan de Kopermolen.

De openslaande deur van de nooduitgang aan de zijde van de Rosmolen was geforceerd. Een getuige zag twee verdachten wegrijden op een scooter.

Op de Gooimeerlaan zag de politie een scooter rijden met twee personen erop die aan het signalement van de getuige voldeden. De politie is achter de scooter aangegaan om deze te controleren. De verdachten hebben vervolgens naar later bleek, de buit laten vallen op de Nieuw Marnixstraat ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan. Hierna wisten de verdachten via de Falckstraat te ontkomen.

Getuigen oproep Politie Hollands Midden vraagt aandacht voor deze zaak. Zij vraagt getuigen die in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 november iets verdachts gezien hebben bij de supermarkt of de verdachten hebben zien rijden op een scooter, te bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 08007000.

Signalement De verdachten waren in het zwart gekleed, droegen capuchons over het hoofd en lichtkleurige sjaals voor het gezicht. De daders hebben de buit in een paars dekbedovertrek meegenomen op de scooter. De scooter is donker van kleur, reed die nacht zonder kentekenplaatje en met gedoofde lichten.