Gemeente Alphen aan den Rijn

Sterren in Alphen

10 schitterende Sterren in Alphen

Alphen heeft er 10 schitterende sterren bij! Op hun eigen manier hebben deze kinderen, jongeren of groepen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar een bijzondere bijdrage geleverd aan de samenleving. De sterren zijn door burgemeester Eenhoorn uitgereikt op 18 november, rond de dag van de Rechten van het kind (20 november).

Voor de sterren was de prijs een verrassing. Zij waren opgegeven door familie of bekenden zonder er zelf vanaf te weten. Zij zijn opgegeven om uiteenlopende redenen.

Waardering uitspreken
Wethouder jeugd Michel du Chatinier presenteerde het programma. Het is belangrijk waardering uit te spreken voor kinderen en jongeren die iets extras doen voor anderen, die zich inzetten zonder daar iets voor terug te willen. Dat doen we met de Ster van Alphen De sterren werden voor hun goede werk beloond met een Ster van Alphen, een oorkonde en een cadeaubon.

Chesron Neagoe (7) heeft de zorg voor zijn oma overgenomen sinds zijn opa is overleden.
Hij woont naast zijn oma en sinds een jaar heeft hij besloten om bij zijn oma te slapen zodat hij haar s avonds en s nachts gezelschap kan houden. Dylan Violenes (7) heeft voor zijn verjaardag een prikstok en vuilniszak gevraagd en maakt hiermee uit zichzelf de buurt schoon. Ook helpt hij buren met het uitlaten van de hond.

Ook jongeren zitten niet stil. Alison Portman (17) ondersteunt al vier jaar elke week bij Taekwon-do lessen bij Taekwon-dovereniging Suokjang. Nikita Mulder (14) doet vrijwilligerswerk bij de SuperPretBus van Participe. Hier begeleidt ze kinderen tijdens sport- en spelactiviteiten. Niels van Vliet (18) doet als vrijwilliger allerlei klusjes voor Speeltuinvereniging Kindervreugd. Hij helpt bij de kinderdisco en de Buitenspeeldag. Jonathan Venema (16) is vrijwilliger bij zwemvereniging Alphense Watervrienden en bij Participe. Hij geeft zwemles en helpt bij sport- en spelactiviteiten. Ook begeleidt hij zijn chronisch zieke zus bij haar vrijwilligerswerk.

Ponys, handbal en levensboeken
Ook dit jaar zijn er groepen voorgedragen voor de Ster van Alphen. Lucas Castelijn en Koen Verlaan (beide 9) hebben een ster gekregen omdat zij op school voedsel hebben ingezameld voor het goede doel. Op de kinderboerderijen Zegersloot en Bospark verzorgt een groep van acht meiden tussen de 13 en 17 jaar de ponys van de kinderboerderijen. Matthew Boere (15), Martijn van Gijlswijk (14), Erik Blaauw (14), Ivor Scholman (14) en Marco Verbeij (14) geven in hun vrije tijd handbaltraining, fluiten wedstrijden en helpen soms bij de kantinediensten bij handbalvereniging s.v. Rijnstreek. Negen leerlingen van het Wellantcollege (15, 16 en 17 jaar) hebben samen met dementerende bewoners van verpleeghuis Oudshoorn levensboeken over de bewoners gemaakt.

Bekijk hier alle prijzen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn