Docdata verkoopt laatste CD en DVD replicatieactiviteiten in Tilburg aan Replifact Media B.V.

Persbericht van PR Newswire

WAALWIJK, Nederland, November 18, 2011 /PRNewswire/ --

Het management van DOCDATA N.V. maakt vandaag bekend dat haar dochteronderneming docdata media B.V. in Tilburg, onderdeel van het e-commerce service bedrijf Docdata, haar bedrijfsactiviteiten op het gebied van de replicatie van CD en DVD heeft verkocht aan de onderneming Replifact-Media B.V., gevestigd te Bladel in Noord-Brabant. De overdracht zal plaatsvinden per 31-december 2011, op welke datum de transactie zal worden afgerond.

De koopovereenkomst voor deze transactie heeft de structuur van een zogenaamde 'asset deal' en omvat de verkoop per 31-december 2011 door docdata media B.V. van alle mediareplicatie bedrijfsactiviteiten en de daarmee verbonden materiële vaste activa (met uitzondering van de grond en het gebouw aan de Dr. Paul Janssenweg 140 in Tilburg), voorraden en klanten- en leverancierscontracten. In totaal 27-werknemers worden door Replifact Media B.V. overgenomen. Hiermee worden de laatste activiteiten van Docdata op het gebied van replicatie van CD en DVD verkocht. Details inzake de financiële kenmerken van deze transactie worden op uitdrukkelijk verzoek van de aandeelhouders van Replifact Media B.V. niet bekend gemaakt.

Replifact is een productieonderneming met één bedrijfsvestiging te Bladel, welke sinds maart 2000 actief is op de markt voor CD en DVD replicatie en verpakking van geproduceerde CD en DVD discs voornamelijk voor de 'corporate' markt (o.a. bedrijfspresentaties, marketing, etc.). Op dit moment zijn bij Replifact ongeveer 20-personeelsleden in dienst. Replifact wil door de overname haar productiecapaciteit en bezettingsgraad vergroten en een sterkere positie verwerven middels het grote klantenbestand van Docdata in het 'entertainment' replicatiesegment (m.n. muziek).

Docdata media B.V. heeft in 2010 met replicatie van CD en DVD een omzet van ongeveer EUR-5-miljoen gerealiseerd. Op dit moment zijn in totaal 48 mensen werkzaam bij docdata media B.V. Hiervan blijven 21-werknemers werkzaam bij docdata media B.V. voor de bestaande e-commerce dienstverlening , waaronder de fotostudio en de fulfilment-activiteiten van het e-commerce service bedrijf. Daarmee is voor alle werknemers van docdata media B.V. een arbeidsplaats gewaarborgd en zijn ontslagen niet aan de orde.

Michiel Alting von Geusau, CEO van DOCDATA N.V.: "Omdat Docdata enkele jaren geleden haar focus heeft verlegd naar het uitbouwen van haar marktleiderschap in het e-commerce fulfilment segment, is replicatie van CD en DVD sindsdien geen strategische activiteit meer. Daarom zijn wij bijzonder verheugd dat wij de medewerkers en klanten van docdata media B.V. een toekomst kunnen bieden bij een gerenommeerd bedrijf dat net als Docdata, service en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ik ben van mening dat deze overeenkomst met Replifact Media B.V. in het beste belang is van onze medewerkers in Tilburg en van onze klanten. Er is nu duidelijkheid voor de toekomst en een periode van onzekerheid is voor hen ten einde, nadat wij eerder al onze buitenlandse mediareplicatie bedrijfsactiviteiten hadden verkocht. Wij wensen hen alle succes toe en danken in het bijzonder onze medewerkers die nu overgaan, voor hun langdurige en trouwe inzet voor Docdata, evenals onze klanten voor het vaak jarenlange vertrouwen in onze onderneming."

Jan Doggen, algemeen directeur van docdata media B.V. en met ingang van 1 januari 2012 lid van het management team van Replifact Media B.V. in de functie van commercieel directeur:

"Toen de aandeelhouders van Replifact Media B.V. ons benaderden met het idee voor deze transactie, realiseerden wij ons dat dit een unieke kans was. Hierdoor kunnen wij onze pijlers 'Kwaliteit, Leverbetrouwbaarheid en Service' niet alleen waarborgen, maar ook verder uitbreiden door een combinatie van gezamenlijke jarenlange ervaring en opgedane knowhow in de replicatie business. Ik ben bijzonder verheugd dat deze overeenkomst tot stand is gekomen. Ik ga in mijn nieuwe rol bij Replifact met veel enthousiasme aan de slag. Door deze overname kan Replifact slagvaardiger opereren en haar positie in de markt voor gerepliceerde CD en DVD versterken en uitbouwen. Dit impliceert ook een belofte voor de toekomst van de klanten van docdata media B.V. die wij graag willen blijven bedienen na de overname door Replifact."

Het beursgenoteerde DOCDATA N.V. bestaat uit twee "lines of business":

E-commerce service bedrijf Docdata ( http://www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Docdata biedt een volledige e-commerce dienstverlening aan klanten zodat deze succesvol kunnen zijn op het internet.

Technologiebedrijf IAI industrial systems (
http://www.iai-industrial-systems.com
) is een hightech systeembouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van systemen voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren: het beveiligen en personaliseren van waardedocumenten, het bewerken van zonnecellen en -modules en het bewerken van andere materialen en producten.

Corporate website: http://www.docdatanv.com

PRN NLD

DOCDATA N.V.

CONTACT: Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau,CEO, Tel. +31(0)416-631-100