Liander

Intensieve controle van gasleidingen na explosie

18 november 2011

Arnhem - Het gasnet in de Arnhemse wijk Het Duifje wordt grondig geïnspecteerd; Liander-medewerkers controleren van deur tot deur de leidingen met een speciale, verrijdbare sensor die zelfs de kleinste concentraties gas waarneemt.

Gisteravond vond aan de Hofsingel in de wijk Het Duifje een explosie plaats, waarbij twee mensen gewond raakten; een 49-jarige man en zijn dochter van 16. Zij liep ernstige brandwonden op aan gezicht en armen. Beiden worden nog behandeld in het Radboudziekenhuis. Het huis raakte zwaar beschadigd.

Controle gasnet
De buurtbewoners zijn vanmorgen vroeg al geïnformeerd met een brief van Liander. Zij worden vanzelfsprekend op de hoogte gehouden van de resultaten van de controle die nu wordt uitgevoerd. Liander hoopt de controle van het gasnet in de wijk zo snel mogelijk af te ronden.

Inspectie en onderzoek
Liander-medewerkers hadden eerder op donderdag bij een reguliere inspectie 3 gaslekken gevonden en gerepareerd. Eén daarvan was bij het huis waar later op de avond de gasexplosie ontstond. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide gebeurtenissen. De technische recherche doet onderzoek om de oorzaak van de explosie te achterhalen. Daarnaast voert het landelijk kennisinstituut KIWA Gastec een onafhankelijk onderzoek uit op verzoek van Liander.