Academisch ziekenhuis Maastricht

Transmurale Apotheek Service azM altijd open Publicatiedatum: 16-11-2011 Bron: SdC Auteur: SdC Datum: 16-11-2011

De Transmurale Apotheek Service Maastricht (TASM), onderdeel van de ziekenhuisapotheek van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ / azM, is sinds kort altijd open: 7 dagen per week, 24 uur per dag. De Transmurale Apotheek Service Maastricht vindt u op niveau 1 van het azM, tegenover het Stiltecentrum en de Ease Travel Clinic aan de hoofdingang West, waar de bussen aankomen.

7 dagen per week, 24 uur per dag medicijnen beschikbaar

Met deze service gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van ziekenhuisafdelingen en van de Huisartsenpost. "We zijn heel blij dat we nu alle patiënten op elk moment van de dag adequaat en snel medicijnen kunnen meegeven", zegt TASM-apothekerdirecteur Karen Takx. "Ook voor vragen over medicatie zijn we voortaan dag en nacht bereikbaar. Dat is erg belangrijk, omdat patiënten soms met zeer ingewikkelde recepten naar huis gaan."

Uitkomst De 24-uurs apotheek past helemaal binnen het moderne one-stop-shop-model. Dat houdt in dat patiënten hun medicijnen op dezelfde plek krijgen als waar ze worden uitgeschreven. Het is een uitkomst voor al die mensen die buiten kantooruren via de Huisartsenpost of avondpoli een recept ontvangen. "Voorheen moesten deze patiënten of hun begeleiders naar de dienstapotheek in de buurt rijden",aldus Takx. "Voor sommigen was dat een hele zoektocht. Nu hoeven ze alleen maar even hier langs te lopen, wat natuurlijk veel prettiger is." Daarnaast kunnen er natuurlijk ook patiënten terecht van verpleegafdelingen die in het weekend worden ontslagen en direct medicijnen mee moeten nemen.