Gemeente Tiel


Gemeente Tiel sluit instructiebad zwembad Groenendaal

De gemeente Tiel heeft besloten om het instructiebad van zwembad Groenendaal af te sluiten voor publiek. Uit onderzoek is gebleken dat de dakconstructie boven het instructiebad dusdanig slecht is dat veilig gebruik van het instructiebad de komende tijd niet meer kan worden gegarandeerd.

Scheiding

Op dit moment wordt een fysieke afscheiding tussen het instructiebad en de rest van het zwembad aangebracht en wordt de dakconstructie tijdelijk ondersteund. Met spoed worden maatregelen getroffen om de betreffende dakconstructie te herstellen, zodat een veilig gebruik weer kan worden gegarandeerd. Binnen welk tijdsbestek deze werkzaamheden kunnen plaats vinden wordt midden volgende week bekend.

De rest van het zwembad - onder andere het wedstrijdbad en recreatiebad- is door Bouw- en Woningtoezicht voor gebruik veilig verklaard. Het diplomazwemmen dat voor zaterdag geprogrammeerd stond kan dus gewoon doorgaan.

Aanleiding

Naar aanleiding van het incident in Tilburg heeft de VROM-inspectie alle gemeenten in Nederland aangeschreven nader onderzoek te doen naar de technische toestand van daken van zwembaden. Bouw- en Woningtoezicht van Tiel heeft dit onderzoek uitgevoerd bij zwembad Groenendaal.

Bezoekers

Bezoekers van zwembad Groenendaal plus kunnen veilig zwemmen in het wedstrijd- en recreatiebad. Alle zwemlessen in het instructiebad (bad 1 en 2) worden voorlopig uitgesteld. De ouders van zwemleskinderen worden hierover geïnformeerd. Verder gaan de doelgroep-activiteiten die normaal in het instructiebad plaatsvinden voor bepaalde tijd niet door.