Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 18 november 2011
AUTOMATIC SAM
+ Year Of The Diamond Dogs
21:00 uur / gratis of wat je wil

Zaterdag 19 november 2011
BACK TO THE 70's, 80's & 90's
21:00 uur / gratis entree

---

BLUESY HARDROCK en DANSEN OP DE GROOTSTE HITS IN HET BOLWERK, SNEEK Automatic Sam en Back To The 70's, 80's & 90's

Dit weekend zijn de 70's het kernwoord voor Poppodium Het Bolwerk, Sneek. Op vrijdag 18 november een nieuwe Pay What You Want-show met Automatic Sam en Year of the Diamond Dogs. Beide bands die hun invloeden uit de '70's blues en hardrock halen, maar daar een geheel eigen draai aan geven. Op zaterdag 19 november is het weer dansen geblazen op de grootste hits uit de jaren 70, 80 en 90 bij een nieuwe editie van BACK TO THE 70's, 80's & 90's! Op beide avonden gaat de zaal om 21.00 uur open en is de entree gratis.

Automatic Sam combineert 70s hardrock, blues, garagerock en 60s psychedelica en speelt dit alles met punkrockenergie. Brant Bjork op speed? MC5 als funkband? Led Zeppelin zonder bullshit over hobbits? De band Automatic Sam is een band met haar roots in de inmiddels legendarische Achterhoekse Magic Barn, net als het voormalige The Bloody Honkies en het bevriende Shaking Godspeed. Automatic Sam tekende onlangs bij Suburban en bracht begin oktober het album Texino uit. Quadrofoon Records tekende voor de vinyl-release. De titel van het album is afgeleid van de film Who is Bozo Texino?, een geroemde documentaire over de wereld en mythologie van zwervers en reizende grafittiartiesten in Amerika door filmmaker Bill Daniel. De bandleden van Automatic Sam zijn groot fan van de obscure blues en hobomuziek waar bijvoorbeeld ook Tom Waits veel inspiratie uit put. En dat hoor je terug in hun dampende bluesrock&roll!

BACK TO THE 70s, 80s & 90s neemt je op zaterdag 19 november weer mee terug naar de legendarische jaren 70, 80 en 90. Terugverlangen naar de hoogtijdagen van Michael Jackson, Bee Gees, Nirvana en KC & The Sunshine Band is niet langer nodig, want BACK TO THE 70s, 80s & 90s brengt je alle muzikale hoogtepunten. Dus gooi je haar los op I Was Made For Loving You van KISS, doe je beste dansmoves op Faithless en de Macarena, of ga los op Teen Spirit.