NCRV

Schepper & Co in het land: Dag van de Verdraagzaamheid

Ingezonden door NCRV op 8 november, 2011 - 16:24


vrijdag 18 november 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Met Paul Mbikayi, één van de genomineerden voor de titel `Ambassadeur van de Verdraagzaamheid'

Woensdag 16 november is het de Dag van de Verdraagzaamheid. Het `Paleis van de Verdraagzaamheid' organiseert een wedstrijd waarbij de winnaar de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid krijgt. Er zijn vijf kandidaten genomineerd waaronder Paul Mbikayi.

Paul is als voormalig vluchteling afkomstig uit Congo. Toen hij zijn verblijfsvergunning kreeg, maakte hij een fietstocht door Nederland om iedereen die hem hierbij hielp te bedanken. Hij roept nu vluchtelingen op om hun verhaal te vertellen en gaat zelf de scholen langs om over zijn ervaring als vluchteling te vertellen. Daarom is hij, met vier andere kandidaten, waaronder Jörgen Raymann, Tofik Dibi en Arie Boomsma genomineerd voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid. Het publiek kan de hele maand oktober op deze kandidaten stemmen. Wie van hen krijgt deze eretitel?

De Dag van de Verdraagzaamheid werd in 1996 ingesteld door de UNESCO. Ga voor de stembuttons en informatie over de kandidaten en het initiatief naar de website: http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl/ Programma:
Schepper & Co in het land
Presentator:
Jacobine Geel
Website:
http://schepperencoinhetland.ncrv.nl