AkzoNobel

AkzoNobel investeert ¤45 miljoen in fabriek in Ningbo (China)

18 november 2011

AkzoNobel heeft het voornemen bekendgemaakt om ¤45 miljoen te investeren in eeen nieuwe fabriek voor dicumylperoxide (DCP) op haar multi-site in Ningbo (China) om aan de toenemende lokale, regionale en wereldwijde vraag te voldoen. DCP, dat op grote schaal als cross-linking voor diverse polymeren en copolymeren wordt gebruikt, is te vinden in diverse producten, zoals schoenzolen, kabelisolatie en bouwisolatie.

De nieuwe fabriek zal de productiecapaciteit van AkzoNobel Functional Chemicals voor DCP vergroten met ruim 30 procent tot 25.000 ton en kan eventueel verder uitbreiden naarmate de markt blijft groeien. De fabriek, die de vijfde is die op deze multi-site wordt gebouwd, gaat profiteren van de gemeenschappelijke infrastructuur en state-of-the-art voorzieningen. Naar verwachting zal de fabriek medio 2014 gereed zijn.

"De vraag naar onze producten neemt snel toe en door onze faciliteiten uit te breiden en te verbeteren, blijven we tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten in China en de rest van de wereld," aldus Rob Frohn, lid van het Excecutive Committee en verantwoordelijk voor Specialty Chemicals.

De aankondiging van de investering viel samen met de officiële opening van een van de andere fabrieken in Ningbo, die eveneens organische peroxiden produceert, namelijk Perkadox 14 (gebruikt voor diverse soorten rubber en thermoplasten) en Trigonox 101 (gebruikt voor reologieregeling van polypropyleen en synthetische rubbers).

Naast de bovengenoemde projecten worden op de site in Ningbo momenteel chelaten, ethyleenamines en ethyleenoxide geproduceerd. Tot nu toe is in totaal bijna ¤370 miljoen in AkzoNobel's site in Ningbo geïnvesteerd.

AkzoNobel heeft momenteel meer dan 6.700 werknemers in China en behaalde er in 2010 een totale omzet van ¤1,3 miljard. Het merendeel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag. De onderneming heeft de ambitie om in 2015 een omzet in China van $3 miljard (RMB 20 miljard) te bereiken.


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".


Noot voor de redactie -

AkzoNobel