Jetta Klijnsma nieuwe ambassadeur Liliane Fonds

Persbericht van Liliane Fonds

Politica Jetta Klijnsma (54) is vanaf nu een van de ambassadeurs van het Liliane Fonds, de stichting die zich inzet voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Klijnsma wordt ambassadeur, naast haar werk als lid van de Tweede Kamer. Het Liliane Fonds vindt dat de kwaliteiten en persoonlijke ervaringen van Jetta Klijnsma uitstekend aansluiten bij een ambassadeurschap. Zij maakt zich in haar functie als PvdA-fractielid dagelijks sterk voor mensen met een handicap in Nederland. Ook was zij van december 2008 tot februari 2010 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klijnsma heeft zelf een handicap. Zij heeft diplegie. Dit betekent dat zij spastische benen heeft. Daardoor kan zij moeilijk lopen. Maar voor haar werk is dit geen enkele belemmering: ze vertegenwoordigt haar standpunten met verve in de samenleving.

Jetta Klijnsma wil zich als ambassadeur voor het Liliane Fonds inzetten voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Want zij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat kinderen met een handicap in een veilige, stimulerende setting opgroeien. Jetta Klijnsma geeft aan waarom zij ambassadeur van het Liliane Fonds wordt: "Ik ben zo geboren. Met spastische benen. Mijn ouders en omgeving hebben mij alles gegeven om zo normaal mogelijk op te groeien. Ik ben gekomen waar ik nu ben, dankzij alle hulp die ik heb gekregen. Maar het krijgen van hulp is niet vanzelfsprekend. Zeker niet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ik wil graag mijn steentje bijdragen, zodat ook zij kansen krijgen om zicht te ontwikkelen. En er deuren voor hen opengaan. Dat is mijn persoonlijke drijfveer achter het ambassadeurschap."

Directeur Kees van den Broek: "Ik ben ervan overtuigd dat Jetta Klijnsma als ambassadeur een zeer waardevolle bijdrage kan leveren aan het Liliane Fonds. Zij kan een prachtig rolmodel zijn voor kinderen met een handicap in andere landen. Want ondanks haar beperking staat ze midden in het leven." De politica laat dagelijks zien wat iemand kan bereiken als zij (of hij) kansen krijgt én benut. Het Liliane Fonds ziet graag dat een ambassadeur vanuit persoonlijke ervaringen invulling geeft aan die rol. Jetta Klijnsma kan dit bij uitstek. De betrokkenheid van deze bevlogen vrouw kan een grote bijdrage leveren aan de insluiting van mensen met een handicap in de maatschappij. In het bijzonder van kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden.

*

Links:
https://www.lilianefonds.nl



Razende Robot Reporter