Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.55 uur

Utrecht, 18-11-2011

Jongen op scooter aangereden

UTRECHT Donderdagavond 17 november is een jongen op een scooter aangereden. Hierbij liep hij beenletsel op.

Omstreeks 20.30 werden agenten naar het Jaarbeursplein gestuurd in verband met een aanrijding tussen een scooter en een auto. Een 16-jarige jongen uit Utrecht reed met zijn scooter vanaf Westplein over de Croeselaan. Ter hoogte van het Jaarbeursplein stond een 37-jarige vrouw uit Sleeuwijk met haar auto voor haaientanden te wachten. Ze liet voetgangers overstreken en trok daarna op. Hierbij zag ze de jongen over het hoofd en ze reed hem aan. De jongen is met beenletsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gestolen fiets terug

UTRECHT Donderdagavond 17 november vindt een man de gestolen fiets van zijn vrouw terug.

Rond 21.20 uur krijgt de politie een melding van een man die de gestolen fiets van zijn vrouw zag staan. Een vrouw wilde net de fiets van het slot halen, toen de 52-jarige man uit Utrecht aangaf dat de fiets van zijn vrouw was. De vrouw haalde de fietssleutel van haar sleutelbos af en wilde weggaan zonder fiets. Agenten kwamen toen ter plaatse en hielden de 20-jarige vrouw uit Utrecht staande. Zij bekende de fiets voor 20 euro te hebben gekocht van een onbekende. De vrouw zal worden vervolgd voor heling.

Verkeerscontrole De Meern

DE MEERN Donderdag 17 november vond een verkeerscontrole plaats.

Tussen 16.00 uur en 23.00 uur heeft de politie in samenwerking met de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, de Douane en Rijksdienst voor het Wegverkeer een verkeerscontrole gehouden op de Meerndijk. Een ANPR-voertuig (auto die kentekens scant) van de politie scande 3.003 voertuigen. De Belastingdienst inde ruim 11.000 euro. Bij de controle werd een auto gecontroleerd waarbij bleek dat het nummer op het kentekenbewijs niet overeen kwam met het chassisnummer. Het voertuig is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Autokraker op heterdaad betrapt

UTRECHT In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 november is een man aangehouden omdat hij inbrak in een auto.

Omstreeks 04.30 uur reden agenten tijdens surveillance door de Jasmijnstraat in de richting van de 2e Daalsedijk. Hier zagen zij een man in de kofferbak van een auto rommelen. Gezien het tijdstip vonden de agenten dit erg vreemd en spraken zij de persoon aan. De agenten zagen dat er glas op de grond lag en dat een portier niet goed gesloten was. Toen de agenten uitstapten, rende de man weg. Na een korte achtervolging te voet is de man aangehouden in de Dahliastraat. De 24-jarige man (woonplaats onbekend) is overgebracht naar het bureau voor verhoor.