Willemijn Leen wint C.U. Ariëns Kappersprijs 2011

Persbericht van Nederlandse Vereniging voor Neurologie

Willemijn Leen heeft op donderdag 3 november 2011 de C.U. Ariëns Kappersprijs 2011 voor het beste neurologische artikel in de afgelopen twee jaar gewonnen. Zij is verbonden aan het UMC St Radboud Nijmegen en ontving de prijs voor haar publicatie 'Glucose transporter-1 deficiency syndrome; the expanding clinical and genetic spectrum of a treatable disorder (Brain 2010: 133; 655 - 670)'.

De publicatie betreft de beschrijving van een aandoening in haar volle breedte: een prachtige combinatie van kliniek, genetica, biochemie en therapie. Het onderzoek geeft blijk van een prima staaltje teamwerk onder een Nederlandse trekker, zo oordeelde de jury.

Er zijn in totaal vijftien publicaties aangeboden, zeer uiteenlopend maar alle hoogstaand. Het is zeer verheugend dat de Nederlandse neurologie op het wereldpodium op zo veel terreinen een belangrijke bijdrage levert aan wetenschappelijk onderzoek.

Helaas was Willemijn Leen door persoonlijke omstandigheden niet in staat de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen. Coauteur Michel Willemsen heeft de honneurs voor haar waargenomen. Het is de bedoeling dat Willemijn Leen tijdens de Wetenschappelijke Vergadering van 2012 alsnog haar voordracht kan geven.

De beoordelingscommissie bestond uit twee leden van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek Neurologie (Hintzen en Van Engelen), de hoofdredacteur van TNN (Bloem) en twee leden van het bestuur van de NVN (Uitdehaag, voorzitter beoordelingscommissie, en Tromp).

*

Links:
http://www.neurologie.nl/publiek/nieuws/actueel/willemijn-leen-wint-c-u -ari-ns-kappersprijs-2011



Razende Robot Reporter