Gemeente Bronckhorst
---


Twee nieuwe rolstoelpools in Bronckhorst

Wethouder opent pool in Hummelo op 25 november a.s.

Na de opening eind 2010 van de 1e rolstoelpool gaan er nu weer twee rolstoelpools in Bronckhorst van start. De 2e en 3e rolstoelpool bevinden zich in zorgcentrum Hyndendael in Hummelo en zorgcentrum De Zonnekamp in Zelhem. Op 25 november 2011 a.s. opent wethouder Steffens om 15.00 uur bij zorgcentrum Hyndendael in Hummelo de 2e rolstoelpool in gemeente.

Samenwerking en doel De rolstoelpools zijn tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen zorgaanbieder Markenheem, hulpmiddelenleverancier Harting Bank en de gemeente. Een rolstoelpool is een gemeenschappelijk rolstoeldepot, van waaruit een rolstoel voor incidenteel of tijdelijk gebruik snel beschikbaar is. De rolstoelpool vult het gat voor mensen die niet langdurig of permanent gebruik moeten maken van een rolstoel, maar voor sommige activiteiten wel afhankelijk zijn van een rolstoel. Voor wie zijn de rolstoelpools? De rolstoelen uit de pools zijn bedoeld voor iedere inwoner die incidenteel gebruik wil maken van een rolstoel. Dus niet alleen voor bewoners van de zorgcentra. Wie een rolstoel nodig heeft, maar er niet iedere dag van afhankelijk is, kan met behulp van de rolstoelpool gebruik maken van een rolstoel. Een uitkomst voor bijvoorbeeld mensen die een rolstoel nodig hebben om een dagje uit te kunnen gaan. Wie zich in en om het huis prima kan redden, maar bijvoorbeeld niet mee kan op een familiedag of met een uitje van een organisatie, kon niet over een rolstoel beschikken. Een dagje mee uit of het gezellig samen winkelen, is dankzij de rolstoelpool voor veel mensen een stuk eenvoudiger geworden.

Laagdrempelige algemene voorziening De pools werken zeer eenvoudig. Voor het gebruik van een rolstoel wordt géén eigen bijdrage gerekend. Een rolstoel lenen kan voor maximaal drie achtereenvolgende dagen. Rolstoelen zijn op te halen bij de receptie van:

Zorgcentrum Hyndendael, Keppelseweg 35 in Hummelo, tel. (0314) 38 10 41

Zorgcentrum De Zonnekamp, Magnoliaweg 34 in Zelhem, tel. (0314) 62 17 55

Zorgcentrum De Bleijke, Beukenlaan 1 in Hengelo (Gld), tel. (0575) 49 82 00.

Wij verzoeken mensen vooraf telefonisch te reserveren. Bij het ophalen worden de naam, geboortedatum, telefoonnummer en adres van de lener genoteerd. Datzelfde geldt voor de leenperiode.

Hengelo (Gld), 18 november 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --