Ingezonden persbericht


Werkzaamheden bedrijventerrein IJsselveld van start

Afgelopen woensdag 16 november hebben de eerste werkzaamheden rondom de revitalisering van bedrijventerrein IJsselveld plaatsgevonden. De eerste meters straatwerk in de Mosterdmolenweg zijn opgebroken, de bemaling voor de riolering is geplaatst en de eerste sleuven zijn gegraven. Hiermee is de uitvoering van de revitalisering van officieel van start gegaan.

Als eerste is de Mosterdmolenweg aan de beurt, gevolgd door de Steenoverweg en de Aardvletterweg. De revitalisering bestaat voornamelijk uit het vernieuwen van het riool, het vervangen van de straatstenen voor asfalt en het opnieuw inrichten van het openbaar groen. Daar waar mogelijk worden bomen teruggebracht en worden de plantsoenen voorzien van onderhoudsarme beplanting. Een flink aantal ondernemers heeft besloten om samen te werken met de gemeente en ook hun eigen terrein aan de openbare weg binnen dit project opnieuw in te richten. Tevens worden op meerdere plaatsen extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Wethouder van Beers is blij met de start: "Dit is een mooi moment. De revitalisering kent een geschiedenis waarbij niet alles even snel is verlopen. De afgelopen maanden is er in de diverse project- en werkgroepen keihard gewerkt om te komen tot dit punt. Samen met de ondernemers zijn alle wensen in kaart gebracht en de ontwerpen tot stand gekomen. Het is goed om te zien dat de eerste machines ook echt op het terrein bezig zijn en we het bedrijventerrein daadwerkelijk gaan aanpakken."

Tijdens de werkzaamheden blijven alle straten toegankelijk voor het verkeer door het tijdelijk instellen van omleidingen. In alle fasen van het project staat communicatie centraal. Aannemer Roelofs Beheer BV neemt gedurende het hele traject de communicatiestromen op zich. Extra aandacht wordt besteed aan gerichte informatievoorziening, goede bereikbaarheid en klachtenafhandeling. Op frequente basis worden inloopbijeenkomsten voor de ondernemers georganiseerd om hen nader te informeren over de plannen en de bereikbaarheid van hun bedrijf. Verder is op het terrein een informatiepunt ingericht, waar ondernemers terecht kunnen met vragen of opmerkingen.

Met de revitalisering krijgt het bedrijventerrein een kwaliteitsimpuls. Er is een juiste balans gevonden tussen parkeren en groen. Met het aanbrengen van een eenduidige structuur wordt de beeldkwaliteit op het terrein vergroot. Als het (winterse) weer het toe laat, is de verwachting dat deze fase voor mei 2011 is afgerond. Achtereenvolgens wordt gestart met de werkzaamheden op Tasveld.

Kijk voor meer informatie op www.montfoort.nl/bedrijventerreinijsselveld.



Ingezonden persbericht