Ingezonden persbericht


Persbericht:

Hulp voor (jong)volwassenen met grote leesachterstanden

Deze week brengt uitgeverij Muiswerk Educatief opnieuw een programma uit dat zij speciaal ontwikkelde voor laaggeletterde (jong)volwassenen: Muiswerk Praktijkgericht Lezen 2. Het grote aantal positieve reacties na het verschijnen van Praktijkgericht Lezen 1 deed de uitgever besluiten om een vervolgprogramma te maken. Beide programma's helpen om illustraties en tekstkenmerken goed te interpreteren en dat maakt informatie op straat, in winkels en op het werk ook voor laaggeletterden toegankelijk.

Laag niveau zonder kinderachtig te zijn
Praktijkgericht Lezen 2 richt zich op het aanleren van de vaardigheden die nodig zijn om informatie van alledag te begrijpen. De onderwerpen sluiten goed aan bij een meer serieuze belevingswereld en het programma kent geen kinderachtige plaatjes. Leerlingen in het praktijkonderwijs, in vmbo-kbl en vmbo-gl, in mbo-2 en 3, deelnemers aan WSW-projecten en deelnemers in de basiseducatie en NT2 in de volwasseneneducatie, zij zijn de toekomstige gebruikers.

Alleen werken aan wat je niet beheerst
Diagnostische toetsen zoeken uit welke gebieden de student onvoldoende beheerst. Het programma selecteert de oefeningen die daarbij aansluiten. Leerlingen werken hierdoor alleen aan hun zwakke plekken.

Meer informatie

- over Praktijkgericht Lezen 1: www.muiswerk.nl/praktijkgerichtlezen1
- over Praktijkgericht Lezen 2: www.muiswerk.nl/praktijkgerichtlezen2

Einde persbericht
()

Noot aan de redactie:

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma's helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas. Elke leerling krijgt een oefenprogramma op maat en oefent hiermee alleen zijn zwakke punten. Muiswerk Oefenprogramma's worden op meer dan 2600 schoollocaties gebruikt. Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Linette Eveleens, Muiswerk Educatief, J.A. van Seumerenlaan 5-7, 1422 XS, Uithoorn, e-mail: info@muiswerk.nl, telefoon: 0297-523159.