Ingezonden persbericht



---

Buma Rotterdam Beats maakt data 2011 bekend
succesvolle eerste editie krijgt een vervolg

Op 18 en 19 November vindt de tweede editie van Buma Rotterdam Beats plaats: het internationale evenement waar de grootstedelijke cultuur centraal staat. Hiphop, r&b, soul, reggae en elektronische muziek komen uitvoerig aan bod in een actueel en urgent tweedaags programma dat bestaat uit een conferentie en muziekfestival, de uitreiking van de State Awards (in samenwerking met BNN) en het volgepakte talentenprogramma Next Beats.

Tijdens de succesvolle eerste editie van Buma Rotterdam Beats kwamen eind 2010 ruim 500 conferentiebezoekers en 2.100 festivalgangers naar de havenstad om te netwerken, zaken te doen, kennis uit te wisselen en het flitsende programma te volgen; een combinatie van optredens, een awardshow, feesten, paneldiscussies en workshops. Buma Rotterdam Beats zette zo een belangrijke stap richting een toekomst waarin het, net als het Amsterdam Dance Event, het belangrijkste Europese platform wil worden voor de muziekstromingen die centraal staan.

Buma Rotterdam Beats streeft ook dit jaar weer naar een programma dat wil informeren en inspireren tijdens het festival waar deze voor de nationale en internationale popmuziek zo belangrijke scene een netwerkplek en thuishaven krijgt. Vorig jaar gaven insiders uit de muziekindustrie op de conferentie een exclusief kijkje achter de schermen, zoals manager Keith Harris van Stevie Wonder, advocaat Hector Baldonado (o.a. Lloyd Banks en Juelz Santana), boeker Rolf Radny (o.a. Gentleman) en de vertegenwoordigers van toonaangevende Nederlandse platenlabels als Jiggy Djé (Noah's Ark) en Farid Benmbarek (Top Notch).

In het talentenprogramma 'Next Beats' waren hoogtepunten de rapworkshop door Hef uit Hoogvliet, die een avond eerder nog drie prijzen in de wacht sleepte tijdens de State Awards, een openhartige Q&A met Lange Frans over zijn kersverse nummer 1-hit Zing Voor Me en de problemen die hij op zakelijk vlak tegenkwam, en een interview met producer Delic over zijn keuze om na het grote succes van zijn rapgroep Opgezwolle een stap terug te zetten.

Op het festival waren eind vorig jaar onder meer optredens te zien van De Jeugd Van Tegenwoordig, Zwart Licht, Bluey Robinson, Typhoon & New Cool Collective, Baskerville, The Others, Jungle By Night, Ntjam Rosie, Pam Feather, VSOP en La Melodia.

Buma Rotterdam Beats zal dit jaar plaatsvinden op 18 & 19 november in Rotterdam en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en De Nieuwe Oogst. Meer informatie over het programma volgt.

Meer informatie is te vinden op www.buma-rotterdam-beats.nl

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl
---



Ingezonden persbericht