Ingezonden persbericht


Valkenburg aan de Geul, augustus 2011

Santa's home in de Kerstmarkt Fluweelengrot

Lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties

Van vrijdag 18 november tot en met vrijdag 23 december vindt de sfeervolle ondergrondse kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul plaats. Dit jaar strijkt de Kerstman in de grot neer. Dit sluit helemaal aan op het nieuwe thema van de kerstmarkt 'Santa's home'. De route van de Kerstmarkt Fluweelengrot wordt dit jaar verlengd. In deze uitgebreide kerstmarkt verwelkomen we nieuwe 'winkeltjes' met nieuwe producten en ambachten.

Santa's home
Dit jaar strijkt de Kerstman in de Fluweelengrot neer. De Fluweelengrot wordt helemaal ingericht als het huis van de Kerstman. Iedereen is welkom in zijn huis en kan een kijkje nemen in de cadeaukamer, de keuken, door zijn slaapkamer lopen en de rendieren en zijn arreslee bekijken. De Kerstman is, tijdens de kerstmarktperiode, samen met zijn kerstelfjes, aanwezig bij de Fluweelengrot.

Kerst- en geschenkartikelen

Een groot aantal nissen in de Fluweelengrot wordt ingericht als een klein, gezellig winkeltje. Deze winkeltjes stralen de kerstsfeer uit en zijn met elkaar verbonden door een feeëriek verlicht kronkelig gangenstelsel. Op de kerstmarkt worden luxe en kwalitatief hoogwaardige kerst- en cadeauartikelen verkocht. Apart zijn de vele handgemaakte -(internationale)producten, die veelal niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals kaarsen, mergelartikelen en Pools handwerk. Oude ambachten worden door verschillende standhouders tijdens de kerstmarkt getoond. Natuurlijk worden ook spirituele geschenken, kindercadeautjes, lekkernijen en allerlei hebbedingetjes verkocht. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar voor ieder wat wils! Dit jaar zijn enkele nieuwe stands met nieuwe producten en ambachten te vinden langs de route. Buiten op het gezellig aangeklede grotpleintje en halverwege de route kunt u genieten van een hapje en drankje.

Langere kerstmarkt route
De route van de kerstmarkt Fluweelengrot is dit jaar verlengd. Hierdoor komen de bezoekers meer stands tegen en kunnen zij langer genieten van de kerstsfeer in de grot.

Decoratie
De veertiende Kerstmarkt Fluweelengrot wordt voor het eerst gedecoreerd door Mana-Co. Mana-co is een energiek marketing communicatiebureau dat gevestigd is in Heerlen. Zij werken, in samenwerking met Imagic in Sittard, het thema 'Santa's home' uit tot een sfeervolle kerstmarkt.

Steun een stukje Limburgse geschiedenis
Elk jaar bezoeken meer dan 120.000 mensen uit binnen- en buitenland deze speciale ondergrondse kerstmarkt. De revenuen komen ten goede aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne en de Fluweelengrot in stand te houden. Zo wordt met een bezoek aan dit ondergrondse festijn ook een stukje Limburgse cultuurgeschiedenis gesteund.

Praktische informatie
De openingstijden en toegangsprijzen van de kerstmarkt zien er als volgt uit:

Openingstijden
Zondag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 21.00 uur Vrijdag 23 december van 10.00 uur tot 18.00 uur

Mijd zoveel mogelijk de drukte in de decemberweekenden tussen 11.00 en 16.00 uur en kom zoveel mogelijk door de week of 's avonds.

Toegangsprijzen
Volwassenen (vanaf 12 jaar) ¤ 4,50
Kinderen (5 tot en met 11 jaar) ¤ 2,00

Kinderen tot en met 4 jaar ¤ 0,000

Honden zijn niet toegestaan in de kerstmarkt in de Fluweelengrot. De gehele route is rolstoeltoegankelijk.

***

Ingezonden persbericht