Finalisten beste stagebedrijven en praktijkopleiders bekend

Persbericht van ECABO

Wie wordt in 2011 het beste stagebedrijf of de beste praktijkopleider? Uit bijna 100 nominaties, door leerlingen, scholen en bedrijven, zijn drie bedrijven en drie praktijkopleiders geselecteerd die doorgaan naar de finale op vrijdag 18 november. Kenniscentrum ECABO organiseert deze verkiezing jaarlijks in haar sectoren, de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen.

De finalisten maken kans op een bedrag van 2.500 euro. Dit moeten zij besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject én ze dingen mee in de landelijke verkiezing van Leerbedrijf en Praktijkopleider van het jaar.

Beste leerbedrijven
De jury vindt dat de volgende drie leerbedrijven, in willekeurige volgorde, het meest innovatieve opleidingsbeleid hebben, dat aankomend talent aantrekt en stimuleert:

- Aramis AlleeWonen in Roosendaal
- Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag
- Philips Concern in Eindhoven

In totaal waren in deze categorie 64 bedrijven genomineerd.

Beste praktijkopleiders
De jury oordeelde dat onder de 34 inzendingen van beste praktijkopleider er drie uitsprongen. Dat zijn in willekeurige volgorde:

- Lucy Besseler van SLO te Enschede
- Hans Bos van UWV klantcontact te Groningen
- Lies Vos van Nijestee te Groningen

Oordeel vakjury
De vakjury, vertegenwoordigers uit onderwijs en bedrijfsleven, vindt dat bovenstaande bedrijven een goed innovatief opleidingsbeleid hebben. Op de werkvloer lopen betrokken praktijkopleiders die hun kennis vol enthousiasme overdragen aan mbo-leerlingen. Leren in de praktijk krijgt ook steeds meer nadruk in het beroepsonderwijs, en veel leerbedrijven nemen hun aandeel in de opleiding zeer serieus. De finalisten onderscheiden zich omdat ze prima opleiders zijn die leerlingen veel mogelijkheden en ondersteuning bieden. Hun contacten met de scholen zijn vaak hecht. Ze staan altijd open voor bijvoorbeeld gastlessen of bedrijfsbezoeken en denken volop mee over het onderwijs.

Beste van Nederland
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra, organiseren jaarlijks de verkiezing 'Leerbedrijf en Praktijkopleider van het Jaar '. Aan deze verkiezing doen alle zeventien kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven mee. De winnaars van ECABO dingen mee naar deze landelijke prijs.

Over ECABO
ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders.

*

Links:
http://www.ecabo.nl/verkiezing



Razende Robot Reporter