Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 2 NOVEMBER 2011

Olympisch kampioene bij ABN AMRO Zevenheuvelenloop

Nijmegen - Naast de eerder aangekondigde Haile Gebrselassie zal ook de Japanse Mizuki Noguchi op zondag 20 november starten bij de ABN AMRO Zevenheuvelenloop. Noguchi won een gouden Olympische medaille op de marathon in 2004 en heeft diverse medailles gewonnen op wereldkampioenschappen. Van de zes marathons die ze liep, won ze er vijf. Ze heeft een persoonlijk record van 2:19.12 op deze afstand.

Noguchi zal ondermeer concurrentie krijgen van de winnares van de Halve marathon van Egmond 2011, Abebech Afework en enkele snelle Japanse talenten waaronder de 21-jarige nummer vier van vorig jaar Aki Odagiri.

Mannen
Bij de mannen krijgt Haile Gebrselassie sterke tegenstand van Vincent Kipruto en David Barmasai. De Keniaan Kipruto werd dit jaar zowel tweede bij de wereldkampioenschappen marathon als de ABN AMRO Marathon Rotterdam. In 2010 liep Kipruto 2:05.13 op de marathon. Barmasai won dit jaar de marathon van Dubai.

Nederlands topveld
Jesper van der Wielen wil het Nederlands record 15km in Nijmegen aanvallen. Dit record staat op 43.48. Van der Wielen zal onder andere concurrentie krijgen van Koen Raymaekers. Afgelopen jaar was Raymaekers Nederlands kampioen marathon en snelste Nederlander in Nijmegen. Ook Abdi Nageeye, Patrick Stitzinger en Thomas Poesiat zullen starten.

Vrouwen
Bij de vrouwen starten onder andere de winnares van afgelopen editie Heleen Plaatzer en meervoudig Nederlands cross kampioene en Nederlands recordhoudster steeplechase Miranda Boonstra. Beide atleten zijn lid van een Nijmeegse atletiekvereniging en hebben dit najaar een sterke marathon gelopen. Plaatzer werd tweede tijdens het Nederlands kampioenschap in Amsterdam in een tijd van 2:35.23. Boonstra liep in Berlijn 2:29.12. Zij krijgen concurrentie van onder andere Merel de Knegt en Lindsay Poesiat - Van Marrewijk.

De ABN AMRO Zevenheuvelenloop start zondag 20 november om 13.00 uur in Nijmegen.



Ingezonden persbericht