Politie Zeeland


---

1843-2011 Rijbewijs ingevorderd, Kapellebrug
Op de N290/rondweg Hulst is vrijdagmiddag een 54-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren.

1844-2011 Ongeval op N61, Hoek
Vrijdag omstreeks 14.30 uur vond op de N61 een ongeval plaats waarbij een vrachtwagen, twee bestelauto's en twee personenauto's betrokken waren. Bij het ongeval raakten twee bestuurders gewond.
Auto stond stil op de weg om linksaf te slaan. Hierachter stopten ook andere auto's. Een achterop komende vrachtwagen, bestuurd door een 46-jarige man uit de gemeente Middelharnis, zag dit te laat. Hij probeerde uit te wijken naar links en raakte daarbij een tegemoetkomende auto. Vervolgens ging hij weer terug naar zijn eigen weghelft en botste tegen een voertuig die op zijn beurt weer doorschoof.
Uiteindelijk kwam één van de betrokkenen, een 44-jarige vrouw uit de gemeente Sluis, in haar auto bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij is met ruggklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Een andere automobilist, een 41 jarige man uit Axel, werd met nekklachten eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht na onderzoek weer naar huis.

De N61 is na het ongeval enige uren afgesloten geweest. Omstreeks 19.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

Noot voor redacties