Gemeente Barneveld


De heer dr. J.W.A. van Dijk benoemd tot burgemeester van Barneveld

JWAvanDijk

De Ministerraad heeft vandaag, vrijdag 18 november 2011, ingestemd met het voorstel van minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de heer dr. J.W.A. van Dijk voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Barneveld. De heer Van Dijk wordt op 8 december beëdigd en geïnstalleerd. Aansluitend vindt een (kennismakings)receptie plaats in de hal van het gemeentehuis.

De heer Van Dijk, 57 jaar en lid van de CDA is per 8 december 2011 benoemd tot burgemeester van de gemeente Barneveld. De heer Van Dijk was 2003 tot 2011 lid van het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt bij het Ministerie van Economische Zaken, was hij Universitair Hoofddocent Bestuur van de Publieke Sector aan de Economische Faculteit van de Erasmus Universiteit te Rotterdam en lid van de CDA-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Op 14 april 2011 heeft de gemeenteraad van Barneveld de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de Commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, vastgesteld. Voor de burgemeestersvacature Barneveld (ca. 53.000 inwoners) hebben zich 14 sollicitanten per brief gemeld. De Commissaris van de Koningin heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Barneveld ingestelde vertrouwenscommissie.
De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister heeft de aanbeveling van de Raad en het advies van de Commissaris van de Koningin overgenomen.
Tijdens de raadsvergadering van 8 december 2011 wordt de heer dr. J.W.A. van Dijk beëdigd door de Commissaris van de Koningin, de installatie vindt aansluitend plaats.