De Technologiewedloop start op de LA Auto Show

Persbericht van PR Newswire

LOS ANGELES, October 18, 2011 /PRNewswire/ --

- Men verwacht dat de verkoop van in-vehicle technologie $9.3 miljard zal bereiken in 2011

Nieuwe technologieën veranderen radicaal wat verbruikers verwachten van auto's en beïnvloeden sterk de aankoopbeslissing van een nieuwe wagen. De pogingen van de autofabrikanten om de meest geavanceerde maar toch gebruiksvriendelijke auto te leveren, zullen volgende maand zeker de wedloop aanwakkeren op de L.A. Auto Show aangezien de autofabrikanten zelf erkennen dat hoogtechnologische systemen de belangrijkste kenmerken van de auto zelf vormen. De meest recente vooruitgang, én een blik in de toekomst, zullen de Show van 18-27 november kenmerken.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/LAM005LOGO)

Deze nieuwe golf van futuristische automotieve technologieën ruikt misschien naar science fiction, maar veel ervan worden vandaag getest of geïmplementeerd. Volkswagen heeft een systeem date en auto toelaat om zelf door een parkingstructuur te navigeren, te parkeren, en dan terugkeert naar de eigenaar bij de ingang. Lexus ontwerpt Driver Monitoring Systems om ongelukken veroorzaakt door afgeleide of slaperige bestuurders, door gebruik te maken van infrarood sensoren om oogbewegingen te volgen. Ford test momenteel hoe haar SYNC platform kan geïntegreerd worden met diensten als WellDoc, een cloud-gebaseerde patiënten monitoring service, om bv. De bestuurders huidige gezondheidstoestand in het ook te houden. En net dit jaar, werd er in Nevada een wet gestemd die het gebruik van auto's zonder bestuurder toelaat.

De aantallen geässocieerd met deze vooruitgangen zijn al even verbazend als hun functies. Volgens de Consumer Electronics Association, zal de totale verkoop van in-vehicle technologie de vooropgestelde $9.3 miljard bereiken in 2011, wat 12 procent hoger is dan 2009. Drie mijoen Ford wagens beschikken nu over het SYNC connectivity platform en tegen 2014, hoopt Ford hopes dit in elk Noordamerikaans model te hebben. Volkswagen investeert jaarlijks $20 miljoen in haar Californische Electronics Research Laboratory dat zich bezighoudt met bv. Geautomatiseerde bestuurdersbijstand. En nieuwe wetten, zoals de hands-free Safe Drivers Wet van 2011, blijft verdere vooruitgang versnellen.

One-Stop Technology Showcase

Gelegen in de design en technologie broeihaard van Southern California, en met bijna elke fabrikant die zijn nieuwste in-car tech kenmerken, zal de L.A. Show de ultieme showcase voor deze baanbrekende innovaties. Technologie om naar uit te kijken zijn bv. geävanceerde Bluetoothapplicaties, radar sensoren, ingebouwde telefonie en cloud computing. Bij gebruik, geven ze de bestuurder handenvrij toegang tot persoonlijke gegevens, communicatie, audiovermaak, sociaal networken en geävanceerde veiligheidsmaatregelen, die eerder ondenkbaar waren.

Advanced Safety Systems

Ooit uitgerust met passieve systemen als veiligheidsgordels en airbags, wordt de hedendaagse automotieve veiligheid gedefinieerd als "intelligente" systemen, ontworpen om ongelukken te vermijden en voorkomen. Radar sensoren, GPS, Artificiële Intelligentie, cameras en andere technologieën staan voor kenmerken als gesofisticeerd rijstrookwisselwaarschuwingssystemen zijn nu verkrijgbaar. Net als vele van deze technologieën, zijn de
rijstrookwisselwaarschuwingssystemen-die gebruik maken van camera's and sensoren om de bestuurder erop te wijzen dat hij van zijn rijstrook afwijkt-warden voor het eerst gebruikt door luxemerken. Dit is veranderd, omdat steeds meer van de meest gangbare voertuigen, zoals de 2011 Ford Focus, dezelfde geävanceerde mogelijkheden bezitten. Gerelateerde systemen, inclusief actieve blinde-hoek detectie, cross-traffic allarmen en backup camera's verschijnen nu ook in voertuigen van verscheidene prijscategorieën. Deze technologieën allarmeren de bestuurder over onveilige situaties door middle van meerdere methoden, inclusief geautomatiseerde notificaties zoals subtiele vibraties in het stuur en het gebruik van LED-waarschuwingslampjes.

Als deel van het Driver Assist Package, zal Audi zijn "pre sense plus" technologie vertonen in verschillende voertuigen en zo hun Noordamerikaans debuut maken-de 2012 S6, S7, S8 en A8 modellen. De geïntegreerde systemen The integrated system anticipeert en reageert op incidenten d.m.v. een op radar gebaseerde Adaptive Cruise Control sensor, lane assist, side assist en gecontrolleerd, automatisch remmen.

BMW biedt het Assist Safety Plan, een veelomvattend beschermingsplatform inclusief het SOS Emergency Request, remote Door Unlock assistance, Stolen Vehicle Recovery (een remote voertuig locator), en een Critical Calling mogelijkheid voor het voeren van noodoproepen via de in het voertuig ingebouwde cellulaire technologie.

Hyundai's veiligheidsoplosso,g is het nieuwe Blue Link platform, dat Automatic Collision Notification (ACN) biedt en Assistance voor nieuwe voertuigen, inclusief de 2012 Veloster, die ook op de show van dit jaar aanwezig zal zijn. ACN wordt geäctiveerd al ser zich een airbag ontvouwt , terwijl het SOS systeem veiligheidsspecialisten allarmeert en geävanceerde roadside assistentie geeft en door een bepaalde knop die automatisch informatie en locatie over het voertuig doorstuurt voor snelle verwerking.

Mercedes-Benz ATTENTION ASSIST maakt gebruik van een algoritme om tot een individueel bestuurdersprofiel te komen dat typische gedragspatronen herkent en dan dat profiel vergelijkt met de gegevens van de sensoren om te bepalen of de bestuurder moe is. Bevoorbeeld, wanneer onbedoelde rijstrookwissels gededecteerd worden, of langere reactietijden tesamen met lane departures are detected, or delayed reaction times coupled with over-correctieve besturing, zal ATTENTION ASSIST een alarm laten klinken en een visueel alarm geven in instrumentenpaneel van het voertuig.

Infotainment

Voertuigen zijn niet langer enkel om van hier naar daar te geraken. Ze zijn een uitbreiding geworden van het kantoor en de woonkamer dankzij de geävanceerde technologieën die bestuurders toelaten dingen te delen, te socializeren, geïnformeerd en vermaakt te xorden, dit alles terwijl zij hun ogen op de weg weg en hun handen aan het stuur houden. Bevoorbeeld, gesproken berichten versturen, gevonden in voertuigen uitgerust met verbonden systemen zoals Ford SYNC, maken het beestuurders mogelijk om handenvrij tekstberichten te verzenden, terwijl Mercedes-Benz COMAND platform populaire applicaties bidet gaande van muziekdiensten als Pandora,tot sociale networken als Facebook en Twitter.

Op de Show van dit jaar, zalCadillac debuteren met het nieuwe CUE (Cadillac User Experience) systeem. CUE beschikt over alle toeters & bellen die we maar kunnen verwachten van tot infotainment systemen: iPod integratie, app geschiktheid (e.g. Pandora en Stitchert), Bluetooth handenvrije technologie om te telefoneren en audio voor draadloze music streaming en AM/FM/HD/XM radio. Het beschikt ook over een BluRay achterzetel entertainment systeem en levert nieuwe gebruikersinterface vooruitgang die wedijvert met veel van de wis, aanraak, blader en zelfs een druk-om-in te zoomen eigenschappen die gebruikers verwachten van aanraakscherminterfaces van smartphones en. De beschikbaarheid vanCUE is gepland op de Cadillac XTS {http://blogs.insideline.com/straightline/2011/03/spy-photos-front-driv e-2013-cadillac-xts-large-sedan-spied-with-interior-shot.html } en ATS {http://blogs.insideline.com/straightline/2011/03/spy-photos-rear-drive -cadillac-ats-sedan-caught-testing.html } sedans en SRX crossover ergens in de late lente van 2012.

Kia's Microsoft-aangedreven UVO handenvrij systeem is beschikbaar op voertuigen die in het spotlicht staan op de L.A. Show, inclusief de Sportage LX, EX en Sorento, en geeft bestuurders meerdere stemcommando's en aanraakschermen die koppeling toelaten met een MP3 speler, muziek ripen van CDs en de mogelijkheid om handenvrij telefoongesprekken en tekstberichten te beantwoorden en voeren.

Custom Services

Hotels zijn niet langer het solodomein van de concierge, omdat een toenemend aantal automerken nu "altijd-beschikbaar" diensten voor gebruikers die toegang hebben tot plans zoals BMW Assist, GM's OnStar, Hyundai's Blue Link en Infiniti's Personal Assistant. Deze diensten worden mogelijk gemaakt door technologieën waaronder cloud computing, Bluetooth handenvrije communicatie en GPS, om tot een heel nieuw niveau van functie en dienst te komen, zoals gesproken berichten, automatisch verzenden van noodoproepen voor assistentie op de weg en zelf het verbinden met een levende conciërge voor restaurantaanbevelingen. Nu kunnen deze diensten worden gevoegd bij het brede aanbod van voertuigen met OnStar's FMV (For My Vehicle), een after-market oplossing gïntegreerd in de achteruitkijkspiegel van een voertuig dat een gelijkaardig niveau van veiligheid, navigatie en communicatietechnologie levert.

Een voorbeeld van deze aangepaste diesten de Infiniti's Personal Assistant, featured in de all-new Infiniti modellen zoals de JX luxury crossover, die zijn werelddebuut maakt op de L.A. Auto Show. Dit is een 24-uurs onverschillig wanneer/waar conciërgedienst voor alles gaande van restaurantreservaties tot ideetjes voor cadeaus. Een onderdeel van Blue Link, Hyundai's Service Link beheert onderhoudsplannen, biedt een Eco-Coach om beter en efficiënter te rijden en zelfs restaurantscores.

De met Entune-uitgeruste 2012 Toyota Prius v biedt een feature-set inclusief geïntegreerde applicaties zoals Bing search, Pandora, OpenTable restaurantreservaties, een opzoeking voor filmvertoningen en zelfs een ouderlijk georiënteerde functie als GeoFencing mogelijk die een tekstalarm stuurt wanneer een voertuig afdwaalt van een voorafbepaald gebied.

Navigatie

Een van de eerste autotechnologieplatformen dat een decennium geleden in voertuigen verscheen, navigatie is nu een van de meest alomtegenwoordige dingen geworden. Geävanceerde GPS systemen die naar bestemmingen navigeren en Interessante Plekken(POIs) aangeeft creëert nu ook aangepaste planningen, ontvangt live verkeersupdates en reageert op stemcommando's. Navigatie is nu ook meer geïntegreerd met andere technologieën, inclusief telematics en has Google data services, die het automatisch allarmeren van locaties en aangepaste kaartopzoekingen mogelijk maakt. Bv., BMW's ConnectedDrive platform herkent automatisch de positive van een voertuig en stuurt de bestuurder de resultaten van een vooraf gedefinieerde POI categorie, laat ons zeggen een hotel, ze hebben dan de mogelijkheid er een te selecteren en dit te laden in het navigatiesysteem met het aanraken van een knop.

Hyundai's Blue Link connectiviteitsplatform geeft agent-geässisteerde POI opzoekingen endownloads, zoals het aangeven van de beste brandstofprijzen, terwijl de bestuurders toch hun ogen op de weg kunnen houden en hun handen aan het stuur. Blue Link pakketten zijn beschikbaar op 2012 modellen die te zien zijn op de Show inclusief de Azera, Sonata en Veloster, en zal in de meerderheid van de Hyundai voertuigen zitten tegen 2013.

Mercedes-Benz's mbrace systeem, beschikbaar in verscheidene voertuigen die tentoongesteld zijn op de Show dit jaar, is gekenmerkt door een geävanceerd navigatiesysteem en bestemmingsplannerdatabase samen met een begeleidende applicatie die bestuurders toelaat om adressen en POI's te verzenden vanop hun smartphones. Mbrace heeft ook live operator route assistentie en de Drive2Friend eigenschap, die toestaat dat de locatie van een vriend van zijn smartphone wordt doorgestuurd naar het navigatiesysteem van het voertuig.

Dit zijn slechts enkele van de laatste verbeteringen die kunnen worden ervaren in veel van de voertuigen die dit jaar op de L.A. Auto Show in de belangstelling staan.



Razende Robot Reporter