Smart 341 Parkour wint Design Challenge 2011 tijdens L.A. autoshow

Persbericht van PR Newswire

LOS ANGELES, November 18, 2011 /PRNewswire/ --

Mercedes-Benz Advanced Design Germany wint de Design Challenge wedstrijd van de Los Angeles autoshow 2011, nadat zijn smartvoertuig 341 Parkour, een futuristisch voertuig dat de show steelde in een gefingeerd actie-avontuur, werd gepresenteerd.

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20111118/LA09635)

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/LAM005LOGO)

De Design Challenge was dit jaar gericht op het ontwerpen van de nieuwe blitse filmauto voor Hollywood. De ingediende ontwerpen varieerden van voertuigen die functioneerden als trouwe partners voor hun menselijke tegenhangers tot sterke beschermers van vrijheid en rechtvaardigheid.

In een stad, bekend om zijn vriendelijke mensen en het prachtige klimaat, wordt verslaggeefster Annie Angle door de Smart 341 Parkour bijgestaan in haar missie om haar eerste artikel voor de voorpagina te schrijven. De opdracht is mogelijk zeer belangrijk voor haar carrière en de stad is berucht om zijn tekort aan parkeerplaatsen. Op een vroege zondagochtend ziet Annie een artikel in de krant staan, getiteld: "Slimme oma-robots kwijt!" Met haar Smart 341 Parkour, uitgevoerd in drie verschillende modussen - normale rijmodus, een vliegmodus waarmee het voertuig ver boven de straten kan "hangen", en een klimmodus waarmee het voertuig langs wolkenkrabbers omhoog kan rijden - begint Annie aan een onderzoek naar de missende informatie voor haar journalistieke meesterstuk. Het ontwerp van de Smart 341 Parkour vertelt het verhaal van een optimistischere kijk op de toekomst.

"Het thema van dit jaar heeft de ontwerpers voor meer creatieve uitdaging gesteld dan ooit tevoren", zegt Chuck Pelly van Design LA. "Studio's moesten niet alleen een futuristisch Hollywoodvoertuig ontwerpen, maar ook nog eens de ingewikkelde verhaallijnen waarin het voertuig een rol zou spelen. De Smart 341 Parkour heeft de essentie van de Design Challenge gevangen door de combinatie van innovatie en functionaliteit binnen een avontuurlijk verhaal."

De ontwerpen werden beoordeeld door ontwerpprofessionals uit meerdere disciplines. De beoordeling is gebaseerd op hoe de merkattributen van het voertuig tot hun recht komen in de verhaallijn, hoe het voertuig zich verhoudt met het merk of de doelgroep, het niveau van verbeeldingskracht, de ontwikkeling die het karakter van het voertuig doormaakt, en de unieke kwaliteiten van de combinatie van auto, verhaal en karakter.

De Design Challenge is een zeer populaire wedstrijd waarvoor auto-ontwerpstudio's uit de hele wereld tegen elkaar strijden om hun creativiteit te laten zien. Ontwerpers doen graag mee aan de wedstrijd omdat het een goede gelegenheid is om hun talent te tonen en ook nieuwe ideeën uit te werken binnen ontwerpen in de auto-industrie
.

De deelnemende ontwerpstudio's waren:

- Honda Research and Development Americas, Inc. - Hyundai Design North America
- Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc.: Advanced Design Center California
- Mercedes-Benz Advanced Design Germany
- Mercedes-Benz Interior Design Studio, Duitsland - Subaru Design Tokyo Studio

Over de Design Challenge

De Design Challenge maakt onderdeel uit van de conferentie van automobielontwerpers van Design Los Angeles, die elk jaar gehouden wordt tijdens de persdagen van de Los Angeles autoshow, 16 en 17 november 2010. De afgelopen acht jaar is telkens een nieuw thema gekozen voor de ontwerpwedstrijd en de belangrijkste automobiel ontwerpstudio's binden dan de strijd aan tegen elkaar om hun talenten en creativiteit te tonen en nieuwe ideeën voor automobielontwerp uit te proberen. De Design Los Angeles conferentie brengt ontwerpers ook samen met vooraanstaande mensen in de ontwerpsector en biedt een mogelijkheid om gemeenschappelijke problemen in de industrie te bespreken.

De ontwerpwedstrijd is erg goed ontvangen door journalisten en heeft veel media-aandacht gehad in Azië, Europa, en Amerika. Ga naar LAAutoShow.com/DesignChallenge.html voor meer informatie en beeldmateriaal.

Los Angeles Auto Show



Razende Robot Reporter