Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groots eerbetoon aan Freddie Mercury

Op vrijdag 18 november wordt in Nederland het meest bijzondere en spectaculaire eerbetoon ooit gebracht aan een van de grootste zangers aller tijden, Freddie Mercury. Twintig jaar na zijn overlijden en in het jaar dat Mercury 65 jaar zou worden, vindt in GelreDome, het grootste theater van Nederland, de spectaculaire show "The Queen Experience, The Most Spectacular Freddie Mercury & Queen Tribute Ever", plaats. In samenwerking met stichting STOP AIDS NOW! wordt dit bijzondere eerbetoon gebracht aan Freddie Mercury, die helaas veel te vroeg is gestorven aan de, in die tijd nog onbekende, ziekte AIDS. Nog eenmaal kunnen maar liefst 35.000 mensen deze avond genieten van de talloze hits van de zanger en de legendarische popgroep Queen. In het groots opgezette, twee uur durende muzikale en visuele spektakel passeren alle grote hits van Freddie Mercury & Queen de revue. Van `Don't Stop Me Now', `Somebody To Love', `We Are The Champions', `Radio Ga Ga', `I Want To Break Free' tot `Bohemian Rhapsody', het nummer dat reeds tien keer de eerste plek wist te behalen in de Top 2000 en door de BBC in Engeland werd uitgeroepen tot `Beste Popsong Aller Tijden'. Ook het prachtige, bombastische duet `Barcelona' van Mercury en operazangeres Montserrat Caballé wordt op deze avond uitgevoerd, even grandioos als het origineel, met een groot koor en 150-koppig orkest van het toonaangevende `New Romanian Symphonic Orchestra & Choir'.

tHe Queen eXPerience: JosePH clark & band & sPecial Guests! Leadzanger van `The Queen Experience' en ster van de show is de van oorsprong Amerikaanse Joseph Clark. Hij begon zijn carrière ooit als balletdanser en vervolgde zijn loopbaan in de muziek via rollen in grote theaterproducties als `West Side Story', `Jesus Christ Superstar' en `Queen at the opera'. Als solist zong hij met de grootste symfonieorkesten van Zuid-Afrika en trad hij op tijdens de 85e verjaardag van Nelson Mandela. Zeven jaar geleden startte Clark met toeren door heel de wereld met het repertoire van Queen en nam zelfs een album op met werk van de legendarische rockformatie. Joseph, die wat betreft zang een verbluffende gelijkenis vertoont met Freddie Mercury, weet op sublieme wijze samen met zijn band de sfeer op te roepen van de Queen concerten van weleer met Brian May, John Deacon en Roger Taylor. De toonaangevende krant `The Times' noemde zijn prestaties op het podium fenomenaal! `The Queen Experience' kan rekenen op een bijzondere lineup van special guests, die bi nnenkort bekend gemaakt wordt. De eenmalige show `The Queen Experience' in het GelreDome staat, naast de muzikale hoogstandjes, bol van de overweldigende lichteffecten, videowalls, lasershows, vuurwerk en andere special effects. Patrick Kramer, bekend van de concertreeksen `Symphonica in Rosso' en de `Wit Licht'-concerten van Marco Borsato, is verantwoordelijk voor licht, laser, podium en decorontwerp.

stoP aids noW!

Freddie Mercury was een van de eerste wereldartiesten die overleed aan AIDS. De dood van Freddie Mercury maakte wereldwijd diepe indruk in een tijd dat de ziekte AIDS nog relatief onbekend en een taboe was. Helaas heeft de ziekte zich de afgelopen jaren in een zorgwekkend tempo verspreid en sinds 2000 zet STOP AIDS NOW! zich in om deze ziekte in ontwikkelingslanden een halt toe te roepen. In samenwerking met STOP AIDS NOWS! worden rondom The Queen Experience verschillende inzamelingsacties georganiseerd. Van iedere verkochte toegangskaart wordt een euro aan het goede doel geschonken en er kunnen speciale VIP-arrangementen worden geboekt. Ook wordt een bijzondere veiling georganiseerd van unieke fotoŽs (op groot canvas) van Freddie Mercury. Het opgehaalde geld zal ten goede komen aan STOP AIDS NOW! en met name aan het project OSSA in Ethiopië. In Ethiopie wonen relatief veel mensen met hiv, aidswezen en kwetsbare kinderen. OSSA zorgt ervoor dat aidswezen en verzorgers met hiv toega ng tot gezondheidszorg hebben. Dat doen ze door maatwerk; voor ieder kind en ieder probleem bekijken ze apart wat de beste steun kan zijn. OSSA helpt bijvoorbeeld met school, behandeling, eten, kleding en maatschappelijke ondersteuning. Hiernaast geeft OSSA ook voorlichting aan jongeren over hiv. OSSA helpt ook de jongen Tamru, kijk hier voor zijn verhaal: http://www.youtube.com/watch?v=wpXyrQWtA2w

www.tqe-gelredome.com