Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wibi Soerjadi special guest in spectaculaire Queen show

Grootste eerbetoon aan Freddie Mercury - 18 november Gelredome

Vandaag maakt EJB Entertainment bekend dat Wibi Soerjadi als special guest optreedt tijdens 'The Queen Experience' op 18 november in het Gelredome. Soerjadi zal tijdens dit groots opgezette muzikale en visuele spektakel een door hem speciaal voor de gelegenheid samengestelde compositie ten gehore brengen van zijn favoriete Queen nummers. De bijzondere compositie is een muzikaal eerbetoon aan Freddie Mercury en de band Queen. Soerjadi is een groot Queen fan en zal het publiek verrassen met zijn interpretatie van enkele nummers van deze befaamde rockgroep.

"Queen is voor mij een muzikaal begrip! De onwaarschijnlijk intense muzikale overgave van Freddie Mercury en de gepassioneerd musicerende bandleden hebben mij altijd direct geraakt. De manier van schrijven vertoont veel overeenkomsten met de klassieke muziek. Vooral de vele harmonische wendingen, de modulaties en het veelvuldige gebruik van medianten zijn voor mij een lust voor de zintuigen. Ze maken hiermee direct een muzikale link met Franz Liszt mijn favoriete componist. Mijn eerbetoon is een virtuoze Queen transcriptie met klassieke pianotechnieken die ik zal vertolken zoals Queen nog nooit eerder heeft geklonken. Ik verheug me op dit zeer bijzondere concert!", aldus Wibi Soerjadi.

'The Queen Experience'
Op vrijdag 18 november, twintig jaar na het overlijden van Freddie Mercury en in het jaar dat hij 65 jaar zou worden, vindt in GelreDome, het grootste theater van Nederland, de spectaculaire show "The Queen Experience, The Most Spectacular Freddie Mercury & Queen Tribute Ever", plaats. In samenwerking met stichting STOP AIDS NOW! wordt dit bijzondere eerbetoon gebracht aan Freddie Mercury, die helaas veel te vroeg is gestorven aan de, in die tijd nog onbekende, ziekte AIDS. In het groots opgezette, twee uur durende muzikale en visuele spektakel zingt Joseph Clark alle grote hits van Freddie Mercury & Queen de revue. Van 'Don't Stop Me Now', 'Somebody To Love', 'We Are The Champions', 'Radio Ga Ga', 'I Want To Break Free' tot 'Bohemian Rhapsody'. Ook het prachtige, bombastische duet 'Barcelona' van Mercury en operazangeres Montserrat Caballé wordt op deze avond uitgevoerd, even grandioos als het origineel, met een groot koor en 150-koppig orkest van het toonaangevende 'New Romanian Symphonic Orchestra & Choir'.

www.tqe-gelredome.com

Over Wibi Soerjadi
Wibi Soerjadi (Leiden, 1970) viert in 2011 zijn 30-jarig jubileum als concertpianist. Op 20-jarige leeftijd behaalde hij als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. Ter ere van zijn 30-jarig jubileum speelde hij op 27 januari 2011 in de legendarische grote zaal van Carnegie Hall in New York en ontving daar vijfmaal een staande ovatie, een meer dan bijzonder gegeven in New York.



Ingezonden persbericht