De Doelen Concertgebouw

Festival Jazz International 2011
© Andreas Terlaak
VR 18 NOV '11 | EDUARD FLIPSE ZAAL | 20.30

FESTIVAL JAZZ INTERNATIONAL 2011

GASTPROGRAMMEUR TONY OVERWATER - CONNECT!

Clazz Ensemble met Cristina Zavalloni & Monica Germino o.l.v. Bas Wiegers

-

-
Dit concert maakt deel uit van het Festival Jazz International Rotterdam 2011, een meerdaags jazzprogramma met nationale en internationale artiesten op meerdere podia. Jaarlijks wordt een muzikant uitgenodigd als gastprogrammeur. Dit jaar is het programma samengesteld door contrabassist en componist Tony Overwater. Hij ontving in 2002 de VPRO/Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze jazzprijs van Nederland.
Festival Jazz International Rotterdam 2011 vindt plaats in LantarenVenster en de Doelen.

Tin Men and the Telephone (NL)
De bandleden van Tin Men and the Telephone (TMT) delen een groot enthousiasme. Zij zijn ervan overtuigd dat er nog veel ruimte te ontdekken valt in geïmproviseerde muziek. Drie musici - opgegroeid met (moderne) klassieke muziek, hip-hop, Balkan en hedendaagse jazz - presenteren geïmproviseerde muziek in een nieuwe gedaante. Uitdagend, verleidelijk, komisch en boosaardig, maar altijd met grote muzikale diepgang en sterke ritmes. TMT wordt gevormd door een jonge en nieuwe generatie Nederlandse jazzmuzikanten.

Tony Roe - piano en elektronica
Lucas Dols - contrabas
Bobby Petrov - drums

Clazz Ensemble - Louis Andriessen met Cristina Zavalloni & Monica Germino (NL/IT)
Het Clazz Ensemble is een 'small bigband' die werk speelt op het snijvlak van jazz en moderne gecomponeerde muziek. In dit nieuwe programma spelen ze uitsluitend werk van Nederlands' beroemdste levende componist Louis Andriessen, die speciaal voor hen oude en nieuwe composities bewerkt. De vaak minimalistische muziek van Andriessen is altijd sterk beïnvloed geweest door pop en jazz. Zangeres Cristina Zavalloni en violiste Monica Germino zijn muzen van de componist. Het Clazz Ensemble bestaat voornamelijk uit Rotterdamse jazzmuzici, onder wie Dick de Graaf, Nils van Haften, Koen Kaptijn en Kris Goessens.

Paul van de Feen, Dick de Graaf, Nils van Haften en Arno Bornkamp - rieten
Charlie Biggs, Frank Anepool en Gerard Kleijn - trompet en bugel Vincent Veneman en Koen Kaptijn - trombone
Kris Goessens - piano
Guus Bakker - contrabas
Joost Kesselaar - drums
Gasten: Cristina Zavalloni - zang
Monica Germino - viool

Dit is het eerste concert in de nieuwe serie Blue Sofa, een serie over de invloed en inspiratie die klassieke muziek uitoefent op jazzmuziek, inclusief een verdiepend nagesprek met de musici door Koen Schouten.


-
www.jazzinternational.nl
www.clazzensemble.nl