Ingezonden persbericht


Amsterdam, vrijdag 4 november 2011

Jonge musici stromen naar Amsterdam voor Barokspektakel

Over enkele weken reizen ruim 40 musici van over de hele wereld naar Amsterdam om in het Muziekgebouw mee te doen aan het Van Wassenaer Concours voor oude muziek ensembles. Dankzij het diverse deelnemersveld (met musici uit onder meer Japan, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland) belooft het concours een staalkaart te geven van de hedendaagse ontwikkelingen in de oude muziek.

Hele Weekend Concerten in Muziekgebouw aan 't IJ

Het breed opgezette festival programma is voor een gedeelte gratis toegankelijk. Zo is iedereen in de gelegenheid kennis te maken met de allermooiste muziek.

Overzicht gratis evenementen Van Wassenaer Festival in Muziekgebouw aan 't IJ vr 18 nov 2011 / Grote zaal: 10:30 Van Wassenaer Concours voorronde. Twaalf oude muziekensembles uit de hele wereld die aan het begin van hun carrière staan presenteren zich voor de jury.

za 19 nov 2011 / Grote zaal: 11:30 Toptalenten van de Muziekschool Erik Bosgraaf geeft aandacht aan de jonge muzikale talenten van Muziekscholen uit heel Nederland

za 19 nov 2011 / Studio 1: 11:30 Openbare Masterclass 14:00 Openbare Masterclass
16:00 Openbare Masterclass

Leuk, Jong & Verrassend!
De Ensembles staan aan het begin van hun carrière en kenmerken zich door ruime aandacht voor communicatie en interactie met het publiek. Tijdens de voorronde speelt elke ensemble 15 minuten, waardoor je in heel korte tijd kennis maakt met nieuwe componisten, muziekstukken en bezettingen. Speelplezier op het hoogste niveau!

Voor het volledige programma, een toelichting en het bestellen van kaarten: www.muziekgebouw.nl & www.vanwassenaerconcours.nl