Provincie Noord-Holland

De VVD Noord-Holland gaat voor Olympisch vuur in Amsterdam en voor bereikbaarheid Noordvleugel

Haarlem, 17 november 2011

De Statenfractie VVD Noord-Holland brengt op vrijdag 18 november een werkbezoek aan Amsterdam. Op het programma staan de Olympische Ambitie voor 2028 en de bereikbaarheid van de Noordvleugel Randstad.

Programma


* 12:30 - 13:00 uur: rondleiding in het Olympisch Stadion Locatie: Olympic Experience, door de hoofdpoort rechtsaf; Olympisch Stadion 2.


* 13:15 - 15:00 uur: Olympische Ambitie 2028 Locatie: Projectbureau Olympische Ambitie en Topsport Amsterdam, rechtsbuiten om het Stadion lopen; Olympisch Stadion 14 (zie tevens plattegrond in bijlage)


* 15:30 - 17:30 uur: Bezoek aan Informatiecentrum en bouwlocatie Tweede Coentunnel Locatie: Westpoortweg 22, Amsterdam (zie tevens routebeschrijving in bijlage) 15:30 uur - welkom en presentaties, Q &A
16:30 uur - rondrit over de bouwlocatie

Aanwezig zijn ondermeer: Cees Loggen, fractievoorzitter Statenfractie VVD Noord-Holland, Elisabeth Post, Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Noord-Holland, Eric van der Burg, wethouder Sport Amsterdam, Eric Wiebes, wethouder Verkeer en Vervoer Amsterdam en VVD Tweede Kamerleden Aptroot, Houwers en Berckmoes.

Fractievoorzitter Cees Loggen:
"Als het lukt om de Olympische Spelen naar Nederland te halen, dan is dat naar Noord-Holland en naar Amsterdam. De VVD loopt dan niet weg voor zijn verantwoordelijkheden en zal middelen zoeken om de Spelen mogelijk te maken."

Gedeputeerde Elisabeth Post:
"Met de komst van de 2e Coentunnel en de Westrandweg zullen de dagelijkse files verminderen. Dat is goed omdat de bereikbaarheid van die kant van Amsterdam daarmee fors verbetert en er een sterke verbinding komt vanuit en naar de noordzijde naar Amsterdam. De bereikbaarheid in de provincie neemt dus toe! Bereikbaarheid is van groot belang voor de internationale concurrentiepositie van de Randstad. Juist daarom is het ook van belang dat we ook meters gaan maken bij de bereikbaarheid van de Zuidas."

Hoewel de Olympische Spelen van 2028 nog ver weg zijn, besteedt de VVD nu al aandacht aan de vele mogelijkheden gepaard gaan met het organiseren van zo'n groot event. Op maatschappelijk, economisch en infrastructureel vlak komen er nu al nieuwe initiatieven op gang, die eveneens kunnen helpen om tegenwicht te bieden tegen de recessie.

Meer sportgelegenheid en sportcultuur, kansen voor ondernemers en bedrijven door de bouw van sport- en horecafaciliteiten en de grote aantallen bezoekers, zijn voorbeelden van dit soort stimulerende initiatieven. Ook betere verkeersverbindingen in de Randstedelijke regio zijn dan nodig. Daar wordt al aan gewerkt met de aanleg van de 2e Coentunnel; hierdoor zullen Amsterdam, de Noordvleugel van de Randstad en de Zuidas beter bereikbaar worden.