Gemeente Sittard-Geleen


Gemeente en ZO Wonen tekenen vaststellingsovereenkomst nieuwbouw Elisabeth van Barstraat

Sittard-Geleen, 18 november 2011 - Wethouder Ruud Guyt en Ton Mans, directeur ZO Wonen, tekenden deze week de vaststellingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Elisabeth van Barstraat.

'Met het ondertekenen van deze overeenkomst komen we weer een stap dichter bij de realisatie van het volgende onderdeel van Zitterd Revisted. Ook deze ontwikkeling draagt in belangrijke mate bij aan de versterking van het centrum van Sittard', aldus wethouder Guyt (Volkshuisvesting). Ton Mans : 'Eindelijk kunnen we invulling geven aan deze belangrijke plek in de stad. En dan ook nog met een prima volkshuisvestelijk programma aangezien er, behalve 20 koopwoningen, ook 40 sociale huurwoningen worden gebouwd.'

Planning

In de vaststellingsovereenkomst is opgenomen dat ZO Wonen uiterlijk 1 januari 2013 start met de nieuwbouw van het appartementencomplex. De komende tijd werkt ZO Wonen het plan verder uit. De oplevering van de appartementen is voorzien uiterlijk 1 januari 2015. De nieuwbouw voorziet in 20 koopappartementen en 40 wooneenheden in de sociale huur.