Ingezonden persbericht


Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Overijssel, Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Overijsselse jeugdzorginstellingen

Zwolle, 178 november 2011

Verkiezing voor hulpverlener die het verschil maakt

Drie kanshebbers voor titel Held van de Jeugdzorg 2011

Drie Overijsselse hulpverleners strijden om de Overijsselse Jeugdzorg Award 2011. Het zijn: Hans de Boer, werkzaam bij Trias Jeugdhulp; de familie Middag, eveneens aangesloten bij Trias Jeugdhulp en Kerstin Zenker, werkzaam bij Jarabee. Een onafhankelijke jury koos deze drie hulpverleners uit 25 sterke nominaties. Wie van hen zich de Held van de Jeugdzorg 2011 mag noemen blijft tot eind november een verrassing.

Kerstin Zenker is ambulant hulpverlener bij Jarabee en trekt samen met haar collega het Project Jonge Moeders. Zij begeleidt jonge moeders die in een moeilijke situatie verkeren en geeft ze kans op een herstart in het leven. Zij stimuleert jonge moeders om hun eigen kracht aan te boren, te leren omgaan met hun situatie en praktische oplossingen te regelen. Zij doet dat op zo'n overtuigende manier dat een aantal jonge moeders haar heeft voorgedragen voor de benoeming tot Held van de Jeugdzorg.

De familie Middag vormt al vele jaren een warm en stimulerend pleeggezin voor kwetsbare jongeren. Jongeren die soms al veel achter de rug hebben, ervaren dit gezin als een veilige thuishaven en tevens vertrekpunt om hun eigen leven vorm te geven.

Hans de Boer is individuele trajectbegeleider bij Trias Jeugdhulp Hans is al 30 jaar ambulant hulpverlener en in staat kwetsbare jongeren te helpen om een plek te vinden in de samenleving. Daarbij maakt hij gebruik van de eigen kracht van jongeren en hun naaste omgeving. Hij was betrokken bij o.a. gezinsbegeleiding en begeleid wonen. Momenteel werkt hij voor het 1000 jongerenplan; hij heeft al 40 jongeren aan werk geholpen.

Jury
De 3 kandidaten zijn uitgekozen omdat ze een stap meer doen dan normaal van hen verwacht mag worden en in hun werk uitgaan van de eigen kracht van de jongeren. De jury wordt gevormd door gedeputeerde Boerman (Jeugdzorg, water en ruimtelijke ordening), mevrouw Aly van Dijk (als betrokken ouder) en mevrouw José de Ruyter, regiomanager bij Pactum Jeugdhulp. De jury is zeer te spreken over de kwaliteit van de 25 nominaties. Eigenlijk zijn alle genomineerden helden van de Jeugdzorg. De titel gaat eind november naar 1 van de drie gekozen kandidaten.

De Held van de Jeugdzorg wordt in het zonnetje gezet en ontvangt een cheque van 2500 euro, te besteden aan een goed doel in de jeugdzorg in Overijssel. Daarnaast ontvangt de winnaar een theaterarrangement voor twee personen.

De Held van de Jeugdzorg is een initiatief van de provincie Overijssel, Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Overijsselse instellingen voor jeugdzorg, Jarabee, Commujon, Trias Jeugdhulp, Pactum en Lindenhout.