Provincie Friesland

18 november 2011

PureGreen Technologies verbetert ozongeneratoren

Het bedrijf PureGreen technologies krijgt subsidie voor het doorontwikkelen van ozongeneratoren. Deze worden gebruikt bij het zuiveren van water. De subsidie is afkomstig uit het Regionaal Innovatie Programma 'Fryslân Fernijt III'. Het college van Gedeputeerde Staten kent een maximale bijdrage van ¤199.471 toe.

PureGreen Technologies voert het project met acht projectpartners uit. Hierbij probeert men met innovatieve technologieën de generatoren te produceren en te vermarkten. Ozongeneratoren maken onderdeel uit van ozonwaterbehandelingsystemen. Ozon desinfecteert schadelijke micro-organismen. Daarnaast verwijdert het organische microverontreinigingen zoals medicijnresten en pesticiden.

Subsidie
Naast de provincie Fryslân, dragen ook de Europese Unie, het ministerie van EL&I en Samenwerkingsverband Noord-Nederland bij aan het project.

Economische bijdrage voor Fryslân
In het project is sprake van innovatie, kennisoverdracht en samenwerking in de provincie. Als het project slaagt krijgt PureGreen toegang tot een nieuwe markt. Hierdoor kan het qua omzet en werkgelegenheid groeien. Ook andere bedrijven krijgen dan de mogelijkheid om te groeien.

Met vriendelijke groet,
Rixt Ritskes

Secretaresse
Afdeling Communicatie
058 292 57 35

r.ritskes@fryslan.nl

Tweebaksmarkt 52 (bezoekersadres)
Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden
www.fryslan.nl