Gemeente Coevorden

Area Reiniging presenteert 'Het afval draait door!'

woensdag 16 november 2011

Van 19 tot 27 november wordt in heel Europa de week van de afvalpreventie gehouden. Ook Area laat in deze week van zich horen, met het programma 'Het Afval Draait Door!'. U bent van harte welkom om dit bij te wonen.

De Europese week van de afvalvermindering probeert mensen na te laten denken over de preventie van afvalproductie: alles wat je kunt doen vóórdat je iets weggooit. Zodat er minder afval hoeft te worden opgehaald én ook de schadelijkheid van het afval wordt verminderd. Want, het beste afval is afval dat niet geproduceerd wordt! Er is een speciale website waar u praktische tips kunt vinden over het voorkomen van afval.

'Het Afval Draait Door!' avonden
Op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 november kunt u in Emmen het programma "Het Afval Draait Door!" bijwonen. In dit programma, met hetzelfde format als het bekende tv-programma 'De Wereld Draait Door', hoort u meer over afvalpreventie, hoe u dit kunt doen en waarom het nodig is.

Interessante gasten, muziek en de Jakhalsen bij Rene Karst Aan de tafel van 'Het Afval Draait Door!' verschijnen verschillende interessante gasten die vanuit eigen ervaring vertellen over het voorkomen van afval. Er is een prachtig muzikaal optreden waarin een speciaal geschreven lied over afval wordt neergezet. Uiteraard is er ook de rubriek 'De TV Draait Door' waarin afval met humor is gecombineerd. De Jakhals van 'Het Afval Draait Door!' gaat thuis bij de bekende Drentse zanger Rene Karst op bezoek om te zien hoe hij afval voorkomt. Afsluitend is er een rondleiding over het terrein van AREA Reiniging, waarbij u een blik achter de schermen van de afvalinzameling krijgt.

Het programma start om 20.00 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur. Na afloop serveren wij een glaasje fris. 'Het Afval Draait Door!' is gratis toegankelijk. Ook de consumpties zijn gratis verkrijgbaar. Dinsdag 22 november vertrekt vanaf het gemeentehuis in Hoogeveen om 19.00 uur een bus die u naar Emmen brengt. Woensdag 23 november vertrekt de bus vanaf het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden om 19.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor het bijwonen van 'Het Afval Draait Door!' via de website van Area Reiniging.
Geef in uw opgave aan met hoeveel personen u wenst te komen, voor welke datum u zich opgeeft en of u gebruik wilt maken van de bus die vertrekt vanuit Coevorden of Hoogeveen.