Ingezonden persbericht


Death In The Desert: A CNN Freedom Project Documentary

CNN onthult gruwelijk bewijs van orgaandiefstal in de Sinaï De Sinai woestijn in Egypte is een wetteloos en gevaarlijk gebied dat gecontroleerd wordt door Bedoeïenen. De zwarte markt bepaalt de economie en sommige illegale activiteiten zijn extreem wreed. Afrikaanse vluchtelingen, meestal uit Soedan of Eritrea, worden vaak op hun vlucht via de Sinaï naar Israel gevangen genomen door criminele Bedoeïenen; ze worden gemarteld, te werk gesteld, geslagen en soms vermoord in een poging van de stamleden om de vluchtelingen veel geld afhandig te maken.

CNN's Fred Pleitgen reist door de Sinaï om daar inzicht te krijgen in de geheimzinnige Bedoeïenen en hun wrede praktijken jegens vluchtelingen in beeld te brengen. Tijdens de reis ontdekt het team gruwelijke bewijzen van orgaandiefstal van levende vluchtelingen, die in de woestijn worden achtergelaten om daar vervolgens te sterven.

'Death in the Desert' maakt onderdeel uit van het CNN Freedom Project. CNN is van mening dat het bestaan van mensenhandel en moderne slavernij een schande is die ons allemaal aangaat. In maart 2011 startte het CNN Freedom Project, een wereldwijd initiatief om CNN's internationale infrastructuur te benutten voor het opsporen van de meest schokkende vormen van mensenhandel en slavernij. In de eerste 6 maanden heeft CNN:

* Meer dan een miljoen unieke bezoekers per maand mogen ontvangen op The Freedom Project blog
* Meer dan 200 reportages uitgezonden over mensenhandel op 5 continenten
* Duizenden reacties ontvangen

* Samengewerkt met Emmanuel Jal, Anil Kapoor, Demi Moore, Dermot Mulroney en Mira Sorvino.
* Bedrijfsleven en personen samengebracht die wilden doneren of de slachtoffers hulp wilden bieden.
* Bedrijven nieuw beleid zien implementeren om mensenhandel tegen te gaan
* Landen hun wetgeving en uitvoering van de wetten zien verscherpen
* Reportages gemaakt van meer dan duizend mensen die bevrijd zijn van slavernij

De documentaire 'Death in the Desert' duurt een half uur en wordt uitgezonden op: Zaterdag 19 november om 15.00 uur
Zondag 20 november om 22.30 uur

Zie voor een preview:

http://edition.cnn.com/video/?/video/world/2011/11/01/pleitgen-cfp-sinai-bedouins.cnn

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (