Politie Groningen

Zaterdag 19 november 2011

Provincie Groningen, 19-11-2011

Chauffeur gekantelde vrachtauto nam te weinig rust

MEEDHUIZEN De 50-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdagmorgen met zijn vrachtwagencombinatie kantelde bij Meedhuizen, had te weinig rust gehad voordat hij de combinatie bestuurde. Dat is gebleken uit een onderzoek dat vrijdag plaatsvond nadat de vrachtwagen met waterstofperoxide op de Holweg omsloeg. Mogelijk ontstond het ongeval door een combinatie van vermoeidheid en mist. De vrachtwagen reed in een flauwe bocht rechtdoor en kwam daardoor in de berm terecht. De bestuurder uit de gemeente Vlagtwedde is na het eenzijdige ongeval voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Man meldt zich na herkenning op Youtube

GRONINGEN Een 42-jarige inwoner van Groningen heeft zich vrijdagmiddag gemeld bij de politie in Groningen nadat hij zichzelf had herkend op Youtube. De politie plaatste eerder dit jaar bewakingsbeelden opwww.youtube.nl/politiegrn, nadat twee stadswachten door de man waren bedreigd. De bedreiging vond plaats op 10 mei, toen de medewerkers van Stichting Veiligheidszorg Noord de man op het Linnaeusplein in Groningen aanspraken op zijn gedrag. De Groninger fietste op de stoep en dit is niet toegestaan. Nadat de twee stadswachten waren bedreigd, ging hij er vandoor. De Stadjer werd door een kennis aangesproken dat hij op Youtube stond en meldde zich na de herkenning bij de politie. Er wordt een verklaring van de man afgenomen.

Automobiliste gewond na aanrijding

DELFZIJL Een 36-jarige automobiliste uit Delfzijl is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoogelandsterweg in haar woonplaats. Een 42-jarige taxichauffeur uit Delfzijl had vermoedelijk te laat door dat een aantal autos stilstond op de Hoogelandster weg. Hij botste tegen de achterkant van de auto van een 51-jarige man uit Appingedam en kwam daardoor op de andere weghelft. Daar kwam op dat moment de 36-jarige vrouw aanrijden. De taxichauffeur reed daardoor frontaal tegen die tegemoetkomende auto. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie onderzoekt ongeval na gevaarlijke inhaalmanoeuvre

NIEUWE PEKELA De politie doet onderzoek naar een verkeersongeval op de N366 bij Nieuwe Pekela, waarbij vrijdagmiddag een 35-jarige automobiliste uit Veendam gewond is geraakt. Een onbekende automobiliste haalde tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal een rij autos met ondermeer een vrachtwagencombinatie in, maar ging niet snel genoeg naar zijn eigen weghelft. Hierdoor moest de tegemoetkomende Veendamse uitwijken, belandde in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. De onbekende automobilist, die in een witte VW Caddy (bestelbus) reed, vervolgde zijn weg. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Twee kinderen (2 en 12 jaar) die in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij. Volgens een getuige zou mogelijk op de Caddy de plaats Coevorden hebben gestaan. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Winschoter mishandeld

WINSCHOTEN Een inwoner van Winschoten is vrijdagnacht gewond geraakt nadat hij bij zijn woning is mishandeld. De man was bij zijn woning aan de Westerstraat toen hij door een onbekend aantal personen werd geschopt en geslagen. Het incident vond waarschijnlijk tussen 02.00 uur en 02.30 uur plaats. Omdat het slachtoffer verward was toen agenten met hem spraken, is er nog weinig duidelijk. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien in de nacht van donderdag op vrijdag, in de omgeving van de Westerstraat in Winschoten. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem bellen kan via 0800-7000. Het slachtoffer is met verwondingen aan het gezicht naar een ziekenhuis gebracht.

Jonge automobilist botst tegen boom

DELFZIJL Een 18-jarige automobilist uit Delfzijl is vrijdagavond op de Hogelandsterweg gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De beginnend bestuurder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De jongeman moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald. Hij is ondermeer met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Vluchtende automobilist laat vrienden zitten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een korte achtervolging gehad in de binnenstad van Groningen. Agenten zagen op het Zuiderdiep een automobilist die diverse verkeersregels aan zijn laars lapte. De agenten wilden de bestuurder aanspreken, maar die ging er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder stopte in de Schoolholm. Hij reed echter weg toen de agenten naar zijn voertuig kwamen lopen. In de Kleine der A reed de auto zich echter klem. De bestuurder ging er rennend vandoor. Twee verbouwereerde vrienden bleven in de wagen achter. De identiteit van de bestuurder is bekend. De auto van de man is in beslag genomen.

Bestuurders onder invloed

PROVINCIE GRONINGEN - De politie heeft verkeersdeelnemers op diverse plaatsen in de provincie Groningen gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. In de gemeenten Winsum en Zuidhorn werd een grotere alcoholcontrole gehouden. In totaal werden hier 60 bestuurders gecontroleerd. Niemand was onder invloed van alcohol. Wel werden in dit gebied 15 bekeuringen uitgedeeld voor foutieve of niet werkende verlichting. Een overzicht van de meest opvallende alcomobilisten:

GRONINGEN Een 40-jarige automobilist uit Middelstum is vrijdagavond op de Antonius Deusinglaan in Groningen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op nadat hij met hoge snelheid voer de Turfsingel reed. Bij een alcoholtest bleek dat de man bijna 1 promille alcohol (420 ugl) in zijn bloed had.

GRONINGEN Een 40-jarige automobilist uit Haren is vrijdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man viel op omdat hij over de busbaan van de Emmasingel reed. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,2 (525 ugl). Het was de tweede keer binnen anderhalve week dat de bestuurder werd betrapt met teveel alcohol.

GRONINGEN Op de Turfsingel is vrijdagnacht een 40-jarige automobilist uit Slcohteren aangehouden voor rijden onder invloed. De politie gaf de bestuurder een stopteken omdat hij geen verlichting aanhad. Uit een alcoholtest bleek dat hij 1,15 promille (505 ugl) alcohol in zijn bloed had.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op verschillende plaatsen het verkeer.

Snelheid:


- Aduard, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1871, aantal overtredingen:8, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Zoutkamp, N388:aantal geregistreerde voertuigen: 459, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, Woortmanslaan:aantal geregistreerde voertuigen: 564, aantal overtredingen: 137, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Farmsum, Oosterhorn:aantal geregistreerde voertuigen: 130, aantal overtredingen: 2 (1x snelheid, 1x gesloten verklaring)

Diversen:


- Ter Apel, Stationsstraat e.o.:aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen: 10 (niet dragen veiligheidsgordel).


- Groningen, Korreweg e.o.:aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 20 (15x geen verlichting, 2x geen gordel, 2x geen helm, 1x rijden zonder rijbewijs)