Nationale MS Dag 2011

Persbericht van Nationaal MS Fonds

Rondom de ziekte Multiple Sclerose zijn veel ontwikkelingen aan de gang: een aantal onderzoeken zijn afgerond, nieuwe medicaties staan op de planning en veel mensen met MS krijgen te maken met de bezuinigingen in de zorg. Op de Nationale MS Dag 2011 op 20 november in 1931 Congrescentrum Brabanthallen te 's-Hertogenbosch, komen deze ontwikkelingen uitgebreid ter sprake.

Voorbeelden van belangrijke onderzoeken die ter sprake komen zijn: Onderzoek naar MS en genen, vitamine D en MS en de Nederlandse onderzoeken naar CCSVI (Zamboni) bij MS. De resultaten worden door betrokken onderzoekers, professoren of neurologen gepresenteerd. Zowel zorgdeskundigen als mensen die leven met MS, komen naar dit evenement om informatie in te winnen.

Ook staat kwaliteit van leven met MS centraal op de Nationale MS Dag. Bezoekers kunnen actief deelnemen aan workshops. Voorbeelden zijn MS & Acceptatie, MS & Werk, MS & Vermoeidheid, MS & Seksualiteit, MS & Slapen, MS & Angst en er is een speciale workshop voor de partners van mensen met MS.

Naast informatie brengt de Nationale MS Dag 2011 ook inspiratie met de fotowedstrijd: Ik kan leven met MS. Mensen met MS kunnen met hun foto anderen met MS inspireren om uit te gaan van mogelijkheden in het leven met deze ziekte. Tot 31 oktober kunnen de foto's ingezonden worden.

De Nationale MS Dag wordt georganiseerd door het Nationaal MS Fonds. De landelijke organisatie in de strijd tegen MS.
Meer over de Nationale MS Dag 2011: www.nationaalmsfonds.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.nationaalmsfonds.nl/



Razende Robot Reporter