KRO

KRO De Reünie: een wens vervuld

Uitzenddatum: 20/11/2011

De leerlingen van de Jansenius Scholengemeenschap(derde klas, 1987) groeien op in Zeeuws Vlaanderen, dichtbij België en een heel eind van de Randstad. Ze worden aangemoedigd het beste uit zichzelf te halen, zijn leergierig, sommigen zelf streberig en gaan over het algemeen graag naar school. Rob gaat met één van hen, de kankerpatiënte Esther, bergbeklimmen in Noorwegen. Hij vervult daarmee één van haar grote, laatste wensen.

Esther heeft een bucketlist. Een bucketlist is een lijst met leuke en belangrijke dingen die ze gedaan wil hebben in haar leven. Esther heeft kanker en ze weet dat het niet meer te genezen is. Ze wil zo lang mogelijk van het leven genieten en niet alleen maar patiënt zijn. Rob Kamphues gaat met haar mee om een item van haar bucketlist Esther wil in Noorwegen nog een berg beklimmen.

Truus is een bolleboos, ze haalt hoge cijfers voor de talen. Op het eindexamen heeft ze voor de talen zelfs landelijk een van de hoogste scores gehaald. Als ze in Antwerpen woont en werkt wordt ze stapelverliefd op een Albanese man. Ze trouwt met hem en gaat mee in zijn moslim cultuur en geloof. Helaas lukt het haar niet om zich aan te passen zoals haar man dat wil. Als ze zwanger is besluit ze bij hem weg te gaan, voor haar kind en haarzelf.

Yoeri is geboren en getogen in Hulst. Hij leerde op de muziekvereniging zijn vrouw kennen. Yoeri is Hulst uit geweest om te studeren en toch weer terug gekomen, om er niet meer weg te gaan. Het is in Hulst goed leven en werken! Yoeri is leraar Frans geworden op zijn vroegere middelbare school. Muziek maakt hij ook nog steeds: klarinet in het dweilorkest De Notenkrakers..... natuurlijk uit Hulst.

KRO De Reünie, zondag 20 november 20.25 uur, Nederland 1