KRO

KRO puberruil Z@pp: Kwajongen Giovani ruilt met de rustige Fries Thomas

Uitzenddatum: 20/11/2011

Thomas is met zijn gezin op vakantie op Vlieland en doet altijd alles samen met zijn tweelingbroer Mathijs. De stoere Giovani is nergens bang voor en haalt het liefst kattenkwaad uit met zijn vrienden. In Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. KRO Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

Eigenlijk woont de 11-jarige Thomas met zijn moeder, stiefvader en broer in het Friese dorp Marum, maar tijdens zijn ruil is het hele gezin met vakantie op het waddeneiland Vlieland. Thomas en zijn broer Mathijs lijken in vrijwel alles op elkaar en zijn onafscheidelijk, ze zijn namelijk een eeneiige tweeling! Samen brengen ze hun vakantie door met boeken lezen op het strand, spelen in de zee en `s avonds zingen ze uit volle borst mee bij het kampvuur. Ze zijn ook niet vies van de mooie natuur en trekken er graag op uit om op ontdekkingstocht te gaan.

Hij ruilt met Giovani, die is twaalf jaar en alles behalve rustig. Het allerliefst haalt hij samen met zijn vrienden de hele dag kattenkwaad uit; belletje lellen is zijn specialiteit maar zijn ouders of zus in de maling nemen kan hij ook als de beste. Thuis is het een echte beestenboel, ze hebben drie katten, een hond, een hamster en een papagaai die het pronkstuk van de vader van Giovani is. Een potje op zijn spelcomputer gaat Giovani ook niet uit de weg en het liefst haalt hij de hoogste levels in de nieuwste games, hij is namelijk een echt gamefreak.

Zal de rustige Thomas kattenkwaad uit durven halen met de vrienden van Giovani en zal hij de ruil volhouden zonder zijn tweelingbroer? Zal Giovani zich vermaken op het rustige Vlieland? En kan hij het gezin van Thomas een poepie laten ruiken tijdens de ontdekkingstocht?

KRO Puberruil Z@pp (afl.8), zondag 20 november om 18.55 uur op Z@pp/Nederland 3