KRO

KRO BRANDPUNT: NIEUWE FEITEN ROND DE VUURWERKRAMP

Uitzenddatum: 20/11/2011

Aanstaande zondag 20 november werpt KRO Brandpunt nieuw licht op de vuurwerkramp in Enschede. Ruim 11 jaar na de vuurwerkramp is een aantal vragen nog steeds niet beantwoord. Waar is het vuur ontstaan dat uiteindelijk tot de enorme explosie leidde? Wat is er gebeurd met een aantal cruciale verklaringen van brandweermannen en politieagenten? Brandpunt wist de hand te leggen op geheime bandopnames die een nieuw licht op de zaak werpen. Wouter Kurpershoek schetst het verhaal van direct betrokkenen die niet zullen rusten voordat de waarheid aan het licht komt.

Femke Halsema in Afrika

In de week dat in Den Haag werd gepleit voor het volledig afschaffen van ontwikkelingshulp om zo de crisis het hoofd te bieden, reist Aart Zeeman met Femke Halsema naar de Hoorn van Afrika. Daar brengen ze een bezoek aan verschillende projecten van de Stichting Vluchteling, onder meer het kamp Kakuma, in Kenia. Een verhaal over hongersnood en hulp in tijden van economische tegenspoed.

De Nederlandse Einstein

Robbert Dijkgraaf wordt de eerste niet-Engelstalige directeur van het Institute for Advanced Study, van de roemruchte Princeton universiteit in Amerika. Hij vertrekt naar het instituut, waar Albert Einstein de eerste hoogleraar was. En woont straks in het huis van zij voorganger Robert Oppenheimer; de uitvinder van de atoombom. Hij gaat leiding geven aan de meest excellente wetenschappers die er op aarde rondlopen. Fons de Poel praat met hem over de stand van de wetenschap.

KRO Brandpunt, 20 november 22.15 uur Nederland 2.

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: