Ingezonden persbericht


DE BALIE BERICHT

Rayhana aanwezig bij 'Twee geloven...'

Theater en gesprek / zondag 20 nov / 13.00 uur / ¤ 10 / ¤ 7,50 / incl. lunch

De omstreden Frans-Algerijnse schrijfster en actrice Rayhana zal zelf aanwezig zijn bij de opvoering van haar toneelstuk 'Twee geloven...' in De Balie op 20 november. Deze grimmige tragikomedie zorgde in Frankrijk al voor de nodige controverse, en was aanleiding voor een aanslag op Rayhana in 2010.

Het stuk wordt gelezen door acht actrices, onder wie Nelly Frijda en Johanna ter Steege, en schetst een universeel portret van vrouwen uit een volkswijk in Algiers. Het zijn vrouwen die gedomineerd worden door het patriarchaat; ze bezoeken de hammam niet alleen om hun lichaam te reinigen, maar ook hun ziel. De beslotenheid van de hammam geeft hen de veiligheid vrijuit te spreken over de lusten en lasten van hun bestaan.

De toneeltekst inspireert het publiek tot een gesprek over de positie van de vrouw binnen de Islam, de vermenging van religie en patriarchaat, en scheiding van kerk en staat. De voorstelling is inclusief lunch!

Initiatiefneemster en regie: Marcelle Meuleman
Gespreksleiding: Yoeri Albrecht

Gelezen door o.a. Nelly Frijda, Johanna ter Steege, Nettie Blanken, Funda Müjde, Meral Polat, Hannah van der Sande, Ingrid Wender en Jihane el Fahidi

'Twee geloven...' is een coproductie van De Balie en Stichting Stroomprodukties.

Rayhana 'Twee geloven'

Zondag 20 november

Aanvang: 13.00 uur

Prijs: ¤10 / ¤7,50

Kaarten aan de kassa of via www.debalie.nl

Balie URL: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=376926

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is

Ingezonden persbericht