Ingezonden persbericht


Persbericht
15 november 2011

Stichting Eduquaat helpt Stichting Peramiho

Aandacht voor 'Dag van de Rechten van het Kind'

20 november moet voor iedereen een dag zijn waarop de rechten van het kind centraal staan. Stichting Eduquaat, waar acht basischolen uit Weert onder vallen, besteedt hier ieder jaar volop aandacht aan. In het kader hiervan worden door de scholen diverse acties georganiseerd. De opbrengst hiervan gaat dit jaar naar Stichting Peramiho. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Zuid-Tanzania.

Dag van de Rechten van het Kind
Overal in de wereld worden de rechten van kinderen nog altijd geschonden. Er zijn nog steeds miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden die geen schoon drinkwater, onderwijs of gezondheidszorg hebben. Om de rechten van kinderen beter te kunnen beschermen, hebben de Verenigde Naties en UNICEF op 20 november 1989 het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen. 20 November is sinds 1989 de Dag van de Rechten van het Kind.

Stichting Peramiho
Monique Derrez en Leon van Enckevort van Stichting Peramiho zijn momenteel voor een half jaar in Peramiho, Zuid-Tanzania. Dit geheel op eigen kosten. Ze bouwen onder andere 10 waterputten in Likuyufusi, een klein dorpje naast Peramiho. Er wonen 2180 inwoners. Een van de waterputten is voor de watervoorziening voor de ruim 400 kinderen van de lagere school in Likuyufusi.

Acties
Omdat 20 november dit jaar op zondag valt wordt met de acties gestart op maandag 21 november. Dit zal op alle Eduquaatscholen op dezelfde manier gebeuren. Een van de zaken waar ze bij stilstaan is het schooluniform, want dat dragen schoolkinderen in Tanzania. Daarom is aan alle kinderen gevraagd om op 21 november in 'schooluniform' naar school te komen. Dat betekent in een blauwe broek of rok met een wit T-shirt, trui of blouse.

Gedurende de maanden november en december organiseren alle acht basisscholen acties. Onder andere organiseren ze enkele sponsorlopen, flessenacties, eindejaarsmarkten, een kledingactie en worden er promotieartikelen van Stichting Peramiho verkocht.

Meer informatie
Kijk voor meer info over Stichting Peramiho, haar projecten, Stichting Eduquaat en de acties op de website www.moniquehelpt.nl. Op deze website vindt u ook filmpjes van de bouw van de eerste, tweede en derde waterput. -----------------------
Stichting Peramiho
Kruisstraat 20, 6006 ZL Weert
Rabobank: 13.95.49.684
KvK Limburg 14116408

Tel: +31 (0)6 46 36 34 99 (Monique Derrez)
Tel: +31 (0)6 28 97 59 56 (Leon van Enckevort)
info@stichtingperamiho.nl
www.moniquehelpt.nl


---- --