Ingezonden persbericht





Inschrijfgeld retour bij overstap naar 100% groene stroom Inschrijving ABN AMRO Zevenheuvelenloop geopend
Op zondag 20 november start in Nijmegen de 28e editie van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop. De inschrijving voor de najaarsklassieker over 15 km is geopend. Maximaal kunnen 33.000 hardlopers zich aanmelden; 23.000 individuele en 10.000 bedrijvenlopers. De meest duurzame hardloopwedstrijd van Nederland verwacht op basis van afgelopen jaren deze limiet ruim voor de derde zondag in november te bereiken.

De ABN AMRO Zevenheuvelenloop is één van de grootste top- en breedtesportevenementen van Nederland. Met zowel het wereldrecord mannen als vrouwen is het de snelste 15 km van de wereld. Mede op basis hiervan heeft de internationale atletiekfederatie IAAF het Road Race Label aan de ABN AMRO Zevenheuvelenloop toegekend.

Greenchoice
De stichting Zevenheuvelenloop probeert haar evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren en biedt ook deelnemers de kans om te verduurzamen en geld te besparen. Deelnemers die overstappen op 100% groene stroom van Greenchoice ontvangen het inschrijfgeld retour. Na overstap bespaart een deelnemer ook nog gemiddeld 12,50 euro per jaar op de energierekening. Dit is tevens het bedrag waarvoor de organisatie een treinretour vanuit heel Nederland naar Nijmegen aanbiedt. Naast groene stroom biedt Greenchoice in samenwerking met Meewind de kans om te investeren in windenergie.

Goede doel
Het goede doel van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop 2011 is 'Loop voor Leven!'. Dit is een initiatief van drie vrouwelijke hoogleraren van het Radboud: zij onderzoeken het voorkomen van hart- en vaatziekten, (erfelijke) kankers en zwangerschapsproblemen door te bewegen, te lopen, hard te lopen.
info@zevenheuvelenloop.nl
info@marikenloop.nl
www.zevenheuvelenloop.nl www.marikenloop.nl