Gemeente Dordrecht

Bewegen met zwarte piet op het Sinterklaas Beweegfeest

Ook dit jaar kunnen Dordtse kinderen Sinterklaas helpen zijn luie pieten weer snel en fit te krijgen. En wel tijdens de tweede editie van het Sinterklaas Beweegfeest op zondag 20 november in het gloednieuwe Sportcomplex Crabbehof. Hier zal met allerlei sportieve activiteiten het goede voorbeeld worden gegeven aan zwarte piet.

Beleven en bewegen, daar gaat het om bij het Beweegfeest! De sporthal wordt omgetoverd tot een Sint en Piet belevingswereld en wordt ingedeeld in vier beweegzones. Er wordt geklommen en geklauterd over de daken, gedanst in de pietendisco, kennis gemaakt met verschillende sporten in de pietensportzaal en in de huiskamer worden leuke beweegspelletjes gespeeld. Aan het beweegfestijn kan deelgenomen worden van 10.30 tot 12.30 uur of van 14.00 tot 16.00 uur. Musicalster Jamai verzorgt de presentatie en ook Sint en Piet zullen er zijn.

Het feest wordt georganiseerd door Sportbedrijf Dordrecht in samenwerking met lokale sportverenigingen en is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Per kind dient één ouder/begeleider mee te doen. Ook de jongere en oudere broertjes en zusjes zijn welkom. Voor de allerkleinsten is er professionele kinderopvang, de oudere kinderen kunnen terecht in de spectaculaire E-fit beweegzone.

De deelnemersbijdrage is 2 euro per duo (ouder-kind). Kinderen die er op 20 november samen met hun vader of moeder bij willen zijn kunnen zich aanmelden op www.dordtsport.nl. Vol = vol.