Ingezonden persbericht


Rotterdam, 01 november 2011

Datum 2e editie Eigengemaakt bekend

Zondag 20 november - ergens in Rotterdam

Uit het succes van de eerste editie van Eigengemaakt (17 oktober 2010) bleek wel: de opkomst van de thuisproducent is niet meer te houden. Daarom organiseert Rotterdamse Oogst op zondag 20 november 2011 van 12:00-17:00 uur de tweede Rotterdamse markt voor thuisproducenten.

Onder de noemer Eigengemaakt worden huisgemaakte lekkernijen aan de man gebracht. Vanuit een winkelkarretje, een campingtafel, een rieten plukmand of zo vanuit de stookketel. Als echte doe-het-zelvers zorgen de thuisproducenten zelf voor hun verkoop. Zij bepalen wat ze aanbieden en hoe ze het aan de man brengen. De organisatie zorgt voor een (overdekt) podium, ruime plekken, feestelijke en muzikale omlijsting, een klein kinderprogramma en vooral veel culi's die hun verhaal en lekkers willen delen. Eigengemaakt is een markt van en voor liefhebbers en dus niet bedoeld voor commercie of beunhazerij.

Opkomst thuisproducent niet te houden

Voor de 2e editie van Eigengemaakt hebben zich reeds vele enthousiaste makers aangemeld. Van worstenmakers tot taartenbakkers, van krokettendraaiers tot mayo-kloppers tot pizzabakkers: er is weer veel lekkers vertegenwoordigd op de 2e editie van Eigengemaakt. Er zijn nog een paar plekjes over! Thuisproducenten die ook een gratis plaats willen tijdens Eigengemaakt, kunnen zich (snel, want vol is vol) aanmelden via het online formulier op de website.

Ook op Eigengemaakt

Tijdens Eigengemaakt staat de 'doe-het-zelver' centraal. Niet alleen de doe-het-zelvende maker, ook de smaker moet aan de slag.Daarom is de randprogrammering geheel Doe Het Lekker Zelf! Zelf worstendraaien, zelf knutselen, zelf rijmen & dichten. En Sinterklaas is weer in het land, dus ook zelf al je waar voor Sinterklaas (immers het grootste DHZ-feest van het jaar) bij elkaar sprokkelen & knutselen!

Locatie

De locatie van Eigengemaakt wordt nog geheim gehouden. Wel is bekend dat het om een locatie gaat waar eigengemaakt en creativiteit hoog in het vaandel staan. Via Twitter, Facebook en de eigen website zal de locatie bekend worden gemaakt.

Inspiratie

In diverse wereldsteden wordt de roep om pretentieloze smaakfestijnen groter. Van San Francisco tot Londen, van Berlijn tot Amsterdam worden underground markten georganiseerd waar de thuisproducent centraal staat. Vrolijke en pretentieloze festijnen tegen de smaakvervlakking. Met Eigengemaakt sluit Rotterdam zich hierbij aan.

----------
Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht