Ingezonden persbericht


Alles samen op de Dam!
20 november: grote manifestatie "Dag van de Verontwaardiging."

Het collectief "Hete Herfst" heeft de afgelopen maanden een breed collectief van maatschappelijke organisaties gesmeed. Op zondag 20 november sluiten de Abvakabo, Milieudefensie en nog velen anderen zich aan bij een groot "protestival" op de dam in Amsterdam.

Bekijk de trailer met 100% Isis en Vincent Bijlo: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D9c8zt56sKc

In tegenstelling tot wat ons kabinet beweert, zijn er tal van simpele, rechtvaardige maatregelen die sociale afbraak overbodig maken én ruimte maken voor investeringen in duurzaamheid, het openbaar vervoer, onderwijs en zorg. De vraag is: accepteren we de afbraak of gaan we het gevecht aan?

Een ding is zeker: we gaan de afbraak niet stoppen, we gaan deze wereld niet veranderen, als we er niet in slagen onze krachten te bundelen.

Het programma:
Freek de Jonge (cabaret), Jah6, Def P (Onderhonden), DJ Isis a.k.a. 100% Isis (nachtburgermeester), Dret & Krulle, TenTemPiés, Kumi Naidoo (directeur Greenpeace international), Reshma (schoonmakersbond), Eric Vermeulen (Abvakabo FNV), DJ Poly Esta, Ome Ad (Kookshow), Eline Peters (ASVA), Fanfare, Rob Marijnissen (Bondgenoten FNV Amsterdam), Cabaret 'Terug naar de Bossen,' Foto expositie Nina Berman, Samen de 99% vormen, Tango les, Evert Hassink (Milieudefensie), Jetta Kleinsma (PvdA), Jasper v Dijk (SP), Bart Griffioen (IS), Eric Vermeulen (ABVAKABO), Geertje Paay (schrijfster), Dimitris Pavlopoulos (docent VU en actief bij Take the Square), Maartje Terpstra (Platform Stop Racisme en Uitsluiting), Bruno Braakhuis (Groenlinks), Suzan Otten-Pablos (ADHD Netwerk), Kanteldenker. En nog heel veel meer!

Op zondag worden er ook veel speciale acties georganiseerd. Zo maken we met zijn allen een grote 99% en komt Ome Ad en zijn kookeiland waar je je eigen protestmaaltijd kan bereiden. Er is er ruimte om met andere bezoekers te discussiëren over jouw onderwerp, of over het onderwerp dat zij inbrengen en er komt een klaag- en hoopmuur waar je je eigen boodschap op kunt plaatsen. Daarnaast is er een open mic voor iedereen die zelf iets wil zeggen.

Om 12:00 uur organiseren de Abvakabo en Milieudefensie een spectaculaire actie op het Centraal Station voor de stakers van het Openbaar Vervoer. Wij roepen iedereen op potten en pannen mee te nemen en zich aan te sluiten. Daarna volgt een gezamenlijke optocht richting de Dam.

Zodra iedereen is gearriveerd, begint daar om 14:00 ons programma!

Website: http://www.heteherfst.nl.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht