Ingezonden persbericht


15 november 2011

Unieke matinee 'Hedda' met nabespreking in Stadsschouwburg.


* Amateurs in Stadsschouwburg


* In samenwerking met Toneelgroep Amsterdam (TA)
* 16 jarige Hedda


* Nabespreking met TA-acteur Jacob Derwig

Theatergroep Troost speelt 'Hedda' van Henrik Ibsen. Deze voorstelling wordt gemaakt binnen 'Het beste van twee werelden', een samenwerkingstraject van Toneelgroep⤨Amsterdam (TA) en acht amateurgezelschappen. Troost trapt hierin af en speelt gelijktijdig met de professionals van TA haar eigen versie van Hedda Gabler. Bovendien krijgt Troost de unieke kans, op zondagmiddag 20 november a.s. haar première te spelen in de Stadsschouwburg, in het decor van Toneelgroep Amsterdam.

Aansluitend aan de lunchvoorstelling is er een feestelijke nabespreking met o.a. Anoek Oostermeijer, de 16 jarige 'Hedda' van Troost en TA-acteur Jacob Derwig. De voorstelling is in de Rabozaal, de nabespreking in de bovenfoyer

Hedda

Hedda Gabler krijgt alles wat haar hart begeert. Maar toch realiseert ze zich dat ze geen enkel levensdoel heeft. Ze is geboren om zich te vervelen en daarom probeert ze te ontsnappen aan het leven. Ze wil eenmaal in haar leven macht uitoefenen over het lot van de mens. Hedda gaat over onmacht en de zoektocht naar zingeving. En daarmee is dit stuk van Henrik Ibsen actueler dan ooit.⤨Hedda zindert. Hedda intrigeert. Troost brengt Hedda daarom naar deze tijd.

REGIE Rocco van Loenen VERTALING Judith Herzberg BEWERKING Erris van Ginkel en Rocco van Loenen SPEL Christ-Jan Akkermans, Marloes Bakema, Urias Boerleider, Juan Gomez Ocampo, Richard Greve, Albertine de Kanter en Anoek Oostermeijer⤨TECHNIEK Roshan van Diermen KLEDING Carla Palermo Vintage Fashion FOTOGRAFIE Harold Hulskers PRODUCTIE Gerda van Cappellen

Speeldata

Zo 20 nov Amsterdam Stadsschouwbrug (Première)

Aanvang 12.30u. Reserveren: www.ssba.nl /020 6242311

Zo 27 nov Utrecht De Kikker

Aanvang 14.30u. Reserveren: www.theatergroeptroost.nl

Za 10 dec Den Haag De Regentes

Aanvang 20.30u. Reserveren: www.deregentes.nl / 070 3637798

Vr 16 dec en

Za 17 dec 's-Hertogenbosch Verkadefabriek

Aanvang 21.00u. Reserveren: www.verkadefabriek.nl / 073 6818160

Theatergroep Troost

Troost heeft zich ontwikkeld tot een ambitieuze theatergroep die zichzelf ziet als een groei- en broeiplaats, waar professionele, vaak nog jonge, theatermakers samenwerken met de circa twintig ambitieuze amateur acteurs c.q. leden. Troost speelt elk seizoen minimaal drie nieuwe producties, naast reprises, inmiddels in het hele land. Dit seizoen o.a. Hedda, ABBA en As it is in heaven.

Daarnaast zijn nu drie huiskamervoorstellingen te boeken: Brak (F. Houtappels), Cloaca (M. Goos) en Geslacht (R. de Graaf).

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht