KNHS

Josta van Straaten wint eerste Roelofsen Raalte wedstrijd 20 november 2011

WANROIJ (KNHS) - De KNHS-Roelofsen Raalte Trophy heeft als belangrijkste doel om combinaties die zijn opgenomen in het KNHS A- en B-kader een opbouw te bieden naar de Europese Kampioenschappen springen voor ponys. De KNHS-Roelofsen Raalte Trophy bestaat uit een reeks wedstrijden in een Lichte Tour en Zware Tour. In Hippisch Centrum de Bergen in Wanroij won Josta van Straaten (Den Ham OV) de eerste zware tour competitiewedstrijd van dit seizoen (2011/2012).

Bondscoach Sven Harmsen sprak voor aanvang van de eerste competitiewedstrijd de deelnemers toe. Hij liet er geen misverstand over ontstaan wat het doel van de competitie is. We bouwen ook dit jaar weer rustig op richting internationale wedstrijden en het Europees Kampioenschap. Als het halverwege de competitie lekker gaat, rij dan lekker door. Gaat het minder goed, ga dan lekker gewone basiswedstrijden rijden. En bedenk daarbij: Een stap terug is in de paardensport vaak een stap vooruit. Na afloop was Harmsen tevreden over wat hij in de lichte tour zag. Daarin kwamen 41 combinaties aan de start. Niemand werd uitgebeld, ik heb een aantal hoopvolle combinaties gezien met goede ponys. Dressuurmatig moet links en rechts nog wel gewerkt worden.
In de dertien combinaties tellende barrage was de vijftienjarige Willem John van de Mheen (Hoevelaken) met Don Juan de snelste van vier foutlozen. Ik wist niet hoe de stand exact was toen ik binnenreed. Ik heb gewoon mijn eigen rit gereden. Één lijntje kon ik niet voluit rijden, de rest wel.
Van de elf starters in de zware tour bleven er drie foutloos. Josta van Straaten (Den Ham OV) was met Il Divo de enige die ook in de barrage foutloos bleef. Ik was laatste starter en wist dat niemand foutloos was. Ik heb een gecontroleerd foutloos rondje gereden. Bondscoach Harmsen zag de groep ponyruiters in de zware tour uitgedund ten opzichte van vorig jaar. Er zal in de breedte aan gewerkt moeten worden om beter te worden. Er zijn enkele nieuwe combinaties bijgekomen die nog moeten wennen aan elkaar. Wie goed rijd kan dit jaar waarschijnlijk een heel eind komen. Maar we moeten niet te veel op het EK focussen. Eerst eens een paar keer goed rijden in de Roelofsen competitie en dan misschien een paar keer internationaal. Dan kunnen we over enkele maanden eens kijken waar we staan.

Uitslag Roelofsen Raalte Trophy, D-ZZ, (lichte tour) 1.20m met barrage:


1. Willem John van de Mheen (Hoevelaken) Don Juan 0/0/35,02;
2. Sophie schoonwater (Neeritters) Sky 0/0/35,26;
3. Veronique Morsink (De Lutte) Anouk 0/0/36,36;
4. Maud roosendaal (Heelweg) Veni Vidi Vici 0/0/36,71;
5. Amke Bekhuis (Langeveen) Matchello 0/4/35,23. Uitslag Roelofsen Raalte Trophy, D-ZZ, (zware tour) 1.20m met barrage:
1. Josta van Straaten (Den Ham OV) Il Divo 0/0/40,43;
2. Kelly Jochems (Achtmaal) Dark Spirit 0/4/37,28;
3. Lisa Everts Enschede) July 4/63,50.

De nog volgende Roelofsen Raalte Trophy wedstrijden: Zondag 18 december 2011 Nieuw en St. Joosland; Zondag 22 januari 2011 Deurne; Zondag 19 februari 2012 Ermelo; Zaterdag 10 maart 2012 Asten; Zondag 22 april 2012 Albergen; Zondag 6 mei 2012 Ermelo; Vrijdag 18 mei 2012 Eindhoven (finale).