Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 20-11-2011

Snorfietser zwaar gewond

OUDEWATER Vrijdagavond rond 21.00 uur is een 16-jarige snorfietsbestuurder uit Oudewater zwaar gewond geraakt. De jongen is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde op de Kerkwetering. Daar botste de jongen op een bestelbus die aan de kant van de weg geparkeerd stond. De politie heeft een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval ingesteld.

Verdachte diefstal aangehouden

MIJDRECHT In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november werd de politie rond 00.30 uur naar een bedrijf aan de Groot Mijdrechtstraat gestuurd. Beveiligingspersoneel had op het dak van het bedrijf een man aangehouden op verdenking van diefstal.

De politie nam de verdachte vervolgens mee naar het politiebureau voor verhoor. De man (34 jaar) moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Onder invloed

OUDEWATER In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november trok rond 00.50 uur op de Broeckerstraat een bromfietserbestuurster de aandacht van de politie. Dit 16-jarig meisje uit Montfoort had veel te veel alcohol gedronken (545 ug/l). Haar rijbewijs in ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Alcoholcontrole

MAARSSEN- Op zaterdag 19 en zondag 20 november hield de politie op de Dr. Plesmanlaan een alcoholcontrole. Tussen 20.30 en 02.45 uur werden
1.746 automobilisten gecontroleerd. Negentien bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Tegen allen is een proces-verbaal opgemaakt. Ook kregen zij een rijverbod. Van één persoon is het rijbewijs ingenomen (610 ug/l).

Auto te water

WAVERVEEN In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november reed rond 03.00 uur op de Veldweg een automobilist met zijn voertuig het water in. Hij is op eigen kracht (zonder verwondingen) de auto uitgekomen. De man (19 jaar uit Waverveen) bleek onder invloed van alcohol te zijn (850 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding

MONTFOORT In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november werd de politie 03.00 uur naar Om t hof gestuurd. Uitgaanspubliek gedroeg zich onrustig. Politieagenten sprak het publiek aan en verzocht de mensen weg te gaan. Eén persoon bleef vervelend, voldeed niet aan het bevel van de agenten en werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij is meegenomen naar het politiebureau en kreeg een bekeuring van 100 euro.