Politie Gelderland-Zuid

Meerdere aanhoudingen voor rijden onder invloed

Tiel, Ewijk, Kekerdom, Aalst, 20-11-2011 o De politie hield zaterdagavond op vier plaatsen bestuurders aan terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Onder de vier waren twee beginnend bestuurders.

Ewijk
Om 17.30 uur werd een kleine eenzijdige aanrijding gemeld op de Groene Heuvels in Ewijk. Agenten die ter plaatse gingen controleerden de bestuurder, waarbij bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies de man 925 ug/l (2,12 promille), ruim vier keer het maximum toegestane. Tegen de 45-jarige man uit Ewijk wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aalst
Rond 19.40 uur deden surveillerende agenten een routinecontrole op een bestuurder. Hierbij bleek dat de man onderweg was geweest met een alcoholpromillage van 1,35 (590 ug/l), goed voor invordering van zijn rijbewijs en een rijverbod van 8 uur. De man, een 29-jarige Aalstenaar, was nog beginnend bestuurder. Hij krijgt proces-verbaal.

Kekerdom
De bestuurder van een personenauto die om 20.40 uur door Leuth reed viel op door zijn te hoge snelheid en door het feit dat hij geen voorrang verleende aan overstekende voetgangers. Om de man uiteindelijk aan de kant te krijgen waren meerdere stoptekens en het aanzetten van de zwaailichten van de politieauto nodig. Op de Botsestraat in Kekerdom kon de politie de man, een 45-jarige man uit Millingen aan de Rijn, uiteindelijk aanspreken. Het bleek dat hij 570 ug/l alcohol in zijn adem had (1,3 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Ook tegen deze bestuurder maakt de politie proces-verbaal op.

Tiel
Op de Prinses Beatrixlaan in Tiel werd rond 21.00 uur een 23-jarige beginnend bestuurder betrapt met teveel op. Hij had 470 ug/l alcohol in zijn adem (1,08 promille). Omdat de Tielenaar beginnend bestuurder was is ook zijn rijbewijs ingevorder. Hij krijgt proces-verbaal.

Laatst gewijzigd 20-11-2011 10:41 | © Regio Gelderland-Zuid |