Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 20-11-2011

Belediging agent na opstootje

AMERSFOORT - Op zondagmorgen 20 november om 02.40 uur was er een opstootje aan de Havik in Amersfoort. De politie moest diverse aanhoudingen verrichten. Om hiervoor ruimte te maken dirigeerden agenten de grote groep toeschouwers naar de Lavendelstraat. Een 16-jarig meisje uit Hoogland dat hier niet direct gehoor aan gaf, werd met lichte dwang in de goede richting geduwd. Hierop uitte zij beledigingen naar de betreffende agent en daarop werd zij ook aangehouden.

Man mishandeld

AMERSFOORT Op zondagmorgen 20 november tegen 04.30 uur was een 23-jarige man uit Amersfoort op de Lieve Vrouwekerkhof slachtoffer van mishandeling.

Surveillerende agenten zagen dat een vechtpartij gaande was. Het 23-jarige slachtoffer uit Amersfoort lag op de grond en werd geschopt. Agenten haalden de drie betrokkenen uit elkaar. Een 19-jarige verdachte uit Amersfoort kon direct worden aangehouden. Een 18-jarige verdachte uit Amersfoort die in eerste instantie wegrende, kon even later op de Varkensmarkt worden aangehouden. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer zal voor onderzoek en behandeling naar tand- en huisarts gaan.

Overvallers gezocht winkeloverval

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 18 november is, onder bedreiging van een wapen, tegen 17.50 uur een winkel aan het Karrespoor overvallen. De twee daders gingen er met buit per scooter vandoor in de richting van het Masker. Direct werd ook Burgernet ingeschakeld maar helaas zonder resultaat.

De politie is op zoek naar de daders:

Signalement dader 1:


- blanke man


- 18 tot 20 jaar


- normaal postuur


- ongeveer 1.80 - 1.85 m lang


- droeg een zwart jack

Signalement dader 2:


- blanke man


- 18 tot 20 jaar


- normaal postuur


- ongeveer 1.80 - 1.85 m lang


- droeg een zwart jack


- had een bivakmuts op in de kleuren grijs/groen/bruin

De twee vertrokken na de overval op een lichtkleurige scooter.

Heeft u informatie over deze daders? Neemt u dan contact op met de politie in Amersfoort via 0900 8844.