Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.35 uur

Utrecht, 20-11-2011

Verdachte woninginbraak aangehouden

SOEST Een getuige hield zaterdag 19 november rond 18.15 uur in de Schaepmanstraat een 16-jarige verdachte van woninginbraak uit Nieuwegein vast om hem vervolgens over te dragen aan de politie.

Deze getuige had in de Schaepmanstraat gezien dat twee jongens zich verdacht gedroegen bij een woning. Toen hij ze aansprak rende eentje hard weg, de andere kon hij vasthouden.

Deze verdachte had inbrekersgereedschap op zak en is aangehouden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee meisjes aangereden, automobilist weg

SOEST Zaterdagavond 19 november rond 22.20 uur zijn een 13-jarig meisje uit Soest en een 14-jarig meisje uit Laren aan de Schrikslaan aangereden door een automobilist. De auto ging er vervolgens met gedoofde verlichting vandoor. Het gaat om vermoedelijk een groene Volkswagen Golf met een buitenlands kenteken.

De beide slachtoffers zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Diverse mensen waren getuige van deze aanrijding. Heeft u informatie over deze aanrijding of de gevluchte auto en zijn uw gegevens nog niet bekend bij de politie? Neemt u dan contact op met de politie in Soest via 0900 8844.

Autovernieler aangehouden

BAARN Een 20-jarige verdachte uit Baarn is zaterdagmorgen tegen 03.30 uur in de Leestraat aangehouden in verband met vernieling van een auto aan de Prins Hendriklaan.

Een getuige had gezien dat de verdachte een spiegel van een auto aftrapte. Agenten zagen in de Leestraat een man die voldeed aan het signalement. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.